Ziyech duidelijk: "Hoop ooit terug te keren bij Ajax"

5 december 2021 – Hakim Ziyech (28) hoopt in de toekomst nog eens terug te keren bij Ajax. De spelmaker stapte anderhalf jaar geleden over naar Chelsea en heeft het daar inmiddels enorm naar zijn zin, maar ooit hoopt hij op een rentree in de Johan Cruijff Arena.

Ziyech duidelijk: "Hoop ooit terug te keren bij Ajax"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat vertelde hij desgevraagd tegenover Ziggo Sport, waar hij reageert op de stelling of het een doel is om ooit terug te keren bij Ajax. "Eens", zei Ziyech overtuigend. "Ik zou het wel graag willen. Ik heb een fantastische tijd daar gehad. Het is een plek waar ik me altijd thuis gevoeld heb. De toekomst moet uitwijzen of het gaat gebeuren, maar als het aan mij ligt, zeker."

Ziyech weet niet of dat al is na zijn huidige contract bij Chelsea (tot 2025). "Dat is niet aan mij", aldus de Marokkaan, die nooit een afscheidswedstrijd heeft gehad bij Ajax. "Natuurlijk was dat jammer, maar dat is de situatie die er op dat moment was. Jammer, maar het is wat het is. Ik heb het rustig een plek kunnen geven en niet al te druk om gemaakt."

Lees ook'FC Barcelona hoeft niet te rekenen op huurdeal Ziyech'

Momenteel hoopt Ziyech bij Chelsea vooral te genieten van zijn huidige vorm, die volgens hem 'top' is. "Ja, ik voel me goed en dan gaat alles vanzelf. Ik ben er veel uit geweest met blessures en nu weer fit geworden. Nu ben ik redelijk lang achtereen fit", vindt de spelmaker, die zich momenteel dus uitstekend voelt bij Chelsea. Toch speelt hij niet altijd vanaf de aftrap.

"Ik vind dat ik bij de beste elf spelers van Chelsea hoor, ja. Maar een trainer kijkt wedstrijd voor wedstrijd en je weet dat als je naar een topclub gaat, er veel concurrentie is. Elke speler die onder contract staat, wil zo veel mogelijk spelen." De relatie met trainer Thomas Tuchel is in elk geval gewoon goed. "Ik heb een redelijke band met hem. Zoals een coach en speler die horen te hebben. Hij is altijd oprecht geweest en dat respecteer ik."

Reacties

Ajax

gerelateerd