Xavi verwacht sterk Real Madrid

1 augustus 2006, 14:57

Na een seizoen waarin FC Barcelona feitelijk weinig te duchten had van aartsrivaal Real Madrid, lijkt de strijd om de Spaanse titel dit jaar weer ongemeen spannend te worden. De selectie van Barcelona lijkt sterker en breder dan vorig jaar, maar ook Real Madrid heeft zich spectaculair versterkt. Barcelona-middenvelder Xavi verwacht dan ook een hevige strijd.

Barcelona trok met Thuram, Zambrotta en Gudjohnsen drie spelers aan. Volgens Xavi zijn dit drie absolute versterkingen. "Alle drie deze spelers komen van topclubs, het zijn spelers die hun sporen verdiend hebben in de wereldtop. Twee van hen weten hoe het voelt om wereldkampioen te worden, terwijl Gudjohnsen specifieke kwaliteiten heeft die we vorig seizoen niet hadden", zegt de middenvelder.

Real Madrid is, met Fabio Cannavaro, Emerson en Ruud van Nistelrooy erbij, echter ook spectaculair sterker geworden. "Ze hebben goede spelers gehaald en ze zullen weer een rol van betekenis gaan spelen in de strijd om de landstitel", denkt Xavi dan ook. Ondanks deze aankopen heeft Barcelona één groot voordeel ten opzichte van Real, denkt de middenvelder. "We spelen al jaren met dezelfde coach in hetzelfde systeem. Dat kan de doorslag geven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen