Bellingham moet vrezen na 'matchfixing'-uitspraak

5 december 2021, 13:56

Borussia Dortmund-speler Jude Bellingham (18) moet vrezen voor een flinke straf. Het supertalent deed zaterdagavond heel pittige uitspraken over scheidsrechter Felix Zwayer na de topper tussen Borussias Dortmund en Bayern München. Er is vanuit de Duitse voetbalbond een aanklacht gedaan voor belediging, smaad en laster.

Dat heeft de DFB laten weten, die in de persoon van waarnemer Marco Haase aangifte gedaan heeft tegen de voetballer. Bellingham zei na de wedstrijd iets over het verleden van arbiter Zwayer, die in 2005 betrokken was bij een matchfixingszaak in de 2. Bundesliga. "Wat verwacht je, als je de grootste wedstrijd van Duitsland geeft aan iemand die betrokken was bij matchfixing", reageerde Bellingham zaterdag. Sportief directeur Michael Zorc vond de scheidsrechter ook van 'een veel lager niveau' dan de twee teams op het veld haalden. 

Bij Dortmund was men zo kritisch vanwege een handsbal waarvoor Bayern München een penalty kreeg, wat ze de overwinning opleverde. "Hummels kijkt niet eens naar de bal. Hij wil het duel winnen en dan wordt hij geraakt door de bal", wilde Bellingham zelf van geen penalty weten. Robert Lewandowski schoot het buitenkansje tegen de touwen: 2-3.

Lees ookHaaland verwijdert razendsnel boze tweet over Zwayer

De uitspraken vielen verkeerd bij de Duitse voetbalbond, dat daarom een onderzoek ingesteld heeft. Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Borussia Dortmund, heeft het opgenomen voor zijn speler en stelt dat die uit emoties handelde. Volgens hem is een straf echter veel te zwaar voor deze pikante uitspraken. Als de uitspraken strafbaar blijken, dan Bellingham geschorst worden voor het interview.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen