Ajax hoeft niet bang te zijn: "Ten Hag gaat Leipzig zeker niet doen"

5 december 2021, 14:58

Ajax hoeft niet bang te zijn dat Erik ten Hag de overstap gaat maken naar RB Leipzig. De oefenmeester van de Amsterdammers werd eerder deze week gelinkt aan het opvolgerschap van de zondag officieel ontslagen Jesse Marsch bij de Bundesliga-club. Hans Kraay jr. weet echter dat de oefenmeester dat niet zal doen.

Dat vertelde de analist bij Goedemorgen Eredivisie bij ESPN. Ten Hag speelde in het verleden samen met Kraay en schoof een tijdje geleden aan in hetzelfde tv-programma, waar hij werd geïnterviewd door Kraay tijdens een reünie van De Graafschap. Daar werd tussen beide heren nadrukkelijk gesproken over de volgende stap die de coach gaat zetten, waardoor Kraay goed geïnformeerd is. 

"Ten Hag gaat het zeker niet doen", stelt Kraay, mede op basis van die gesprekken. "Je wordt nooit kampioen met RB Leipzig. Ze mogen er hoogstens een weekje of drie aan ruiken, al was Nagelsmann dichtbij, ja." Ook succescoach Julian Nagelsmann lukt het niet om de beste van Duitsland te worden met de Duitse club. Hij vertrok afgelopen zomer naar Der Rekordmeister en nam met Dayot Upamecano en Marcel Sabitzer twee belangrijke spelers mee.

Lees ookAjax en PSV opgepast: RB Leipzig ontslaat hoofdcoach Marsch

Ook Roger Schmidt wordt gelinkt aan de vacature en Arnold Bruggink, oud-speler van het Duitse Hannover 96, weet dat de naam van de oefenmeester van PSV serieus klinkt bij onze oosterburen, zo vertelt hij in de uitzending. "Schmidt wordt ook genoemd bij Hertha BSC, die hebben een interim aangesteld", aldus de voormalig middenvelder. "Leipzig is heel gestructureerd, ook met het aanstellen van trainers. Ik snap wel dat ze bij dit soort trainers aankomen." 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen