FC Twente hijgt in nek van top-vier door magistrale goal

5 december 2021 – FC Twente heeft ondanks een moeizame wedstrijd een grote slag geslagen in de Eredivisie. In de Adelaarshorst was de equipe uit Enschede in de eerste helft de betere ploeg, maar kwamen de Tukkers thuisploeg via Inigo Cordoba kort voor rust op voorsprong. Na een moeizame tweede helft boog FC Twente de achterstand in de slotfase binnen enkele minuten om door treffers van Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki, waarmee het in de nek hijgt van FC Utrecht en Vitesse. 

FC Twente hijgt in nek van top-vier door magistrale goal

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Bij Go Ahead Eagles lijkt alles tot nu toe op rolletjes te lopen, al kwam de club afgelopen week toch even in opspraak. Succestrainer Kees van Wonderen zou contact hebben gehad met FC Groningen, maar dit ontkrachtte hij al snel. Vandaag had hij een weerzien met FC Twente, waar de 52-jarige oefenmeester in zeven jaar meerdere functies bekleedde. Ook bij de Enschedeërs gaat alles op de ranglijst naar behoren: FC Twente stond op de zevende plek.

De ploeg van Ron Jans was in de eerste fase van de wedstrijd de sterkere ploeg zonder zelf al te veel te creëren. De formatie uit Enschede hield de bal goed vast, maar kwam lastig langs de compact verdedigende thuisploeg. Na korte tijd kroop Go Ahead echter uit haar schulp en begonnen de Deventenaren eveneens aan aanvallen te denken. Dit zorgde voor een attractieve fase waarin het spel op en neer golfde. De beste kansen waren voor de bezoekers, waar Michel Vlap hard op de lat schoot, maar ook Kowet liet zich via een slimme actie van Isac Lidberg niet onbetuigd.

Toen het tempo van de wedstrijd weer wat was teruggezakt, nam FC Twente de teugels opnieuw in handen. De Tukkers wisten het strafschopgebied van de tegenstander nu mondjesmaat te bereiken, maar kregen door een matige eindpass maar weinig kansen. Go Ahead loerde ondertussen op de counter, maar had op dit gebied eveneens weinig succes. Het doelpunt van Cordoba kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Na een corner van de Deventenaren kon Lars Unnerstall de bal in een druk strafschopgebied enkel wegstompen, waarna de Spanjaard precies op de goede plek stond om knap af te ronden: 1-0.

In de tweede helft ging FC Twente dan ook naarstig op zoek naar een gelijkmaker. Met een voorsprong op zak trok Go Ahead zich echter veelal terug in haar verdedigende stellingen, waardoor de formatie van Jans de grootst mogelijke moeite had om in de buurt te komen van het doel van Warner Hahn. Go Ahead toonde intussen via counters wel enige dreiging. Met nieuwe aanvallende impulsen van invallers Vaclav Cerny en Virgil Misidjan kwamen de bezoekers wel iets dichterbij, maar kansen bleven nog steeds uit. Pas in minuut 79 noteerde FC Twente een doelkans, maar deze was ook gelijk raak. Uit een corner kopte Manfred Ugalde de bal goed door, waarna Van Wolfswinkel de bal bij de tweede paal binnen kon koppen.

Kort daarna was het nogmaals raak voor de bezoekers. Ugalde legde de bal goed klaar voor Zerrouki, waarna de Algerijns international magistraal binnenschoot. Vervolgens probeerde Go Ahead nog wel aan te zetten, maar de energietank leek leeg bij de Deventenaren. In de ultieme slotfase leek de ploeg van Kees van Wonderen het hoofd wegens tijdrekken van FC Twente zelfs nog bijna te verliezen, maar tot kaarten leidde dit niet. Uiteindelijk bleef 1-2 de eindstand, waardoor FC Twente zich meldt bij Vitesse en FC Utrecht en Go Ahead op de tiende stek blijft staan.

Opstellingen en beoordelingen*

Go Ahead Eagles: Warner Hahn 6; Mats Deijl 6, Joris Kramer 6, Gerrit Nauber 6, Boyd Lucassen 6; Luuk Brouwers 5,5, Philippe Rommens 6 (87. Martijn Berden -), Jay Idzes 6; Ragnar Oratmangoen 6 (87. Frank Ross -), Isac Lidberg 6 (76. Jacob Mulenga -), Inigo Cordoba 6,5 (76. Giannis-Fivos Botos -).

FC Twente: Lars Unnerstall 6,5; Jayden Oosterwolde 6,5, Robin Pröpper 6 (87. Dario Dumic -), Mees Hilgers 6, Giovanni Troupée 6 (75. Manfred Ugalde -); Michel Vlap 6 (87. Jesse Bosch -), Michal Sadilek 6, Ramiz Zerrouki 6,5; Dimitrios Limnios 5,5 (58. Virgil Misidjan 6), Ricky van Wolfswinkel 6, Daan Rots 6,5 (58. Vaclav Cerny 6).

Man of the match: Ramiz Zerrouki
*: Speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd