Boadu baalt na wisselbeurt bij zege Monaco, Matusiwa onderuit

5 december 2021 – AS Monaco lijkt de boel weer aardig op de rit te hebben. Zondagmiddag won het overtuigend met 4-0 van Metz en ook voor Myron Boadu was er wederom goed nieuws. Zijn trainer Niko Kovac gaf hem weer de voorkeur in de spits, maar de Nederlander was niet betrokken bij een van de doelpunten. Na een uur werd hij naar de kant gehaald en zijn vervanger maakte ook nog eens een treffer.

Boadu baalt na wisselbeurt bij zege Monaco, Matusiwa onderuit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Boadu startte vorige week ook al in de basis bij AS Monaco. Tegen Angers maakte hij tevens zijn eerste doelpunt in de Franse competitie. Daardoor kreeg Boadu ook in de thuiswedstrijd tegen Metz de voorkeur boven Wissam Ben Yedder. Al binnen twee minuten stond Monaco op voorsprong nadat Sofiane Diop een bal van Gelson Martins binnen werkte.

De Monegasken waren duidelijk de betere ploeg en Kevin Volland zette de thuisploeg voor rust ook nog op 2-0 door een benutte strafschop. Een kwartier na rust besliste Martins de wedstrijd door zelf ook nog een doelpuntje mee te pikken, waarna het karwei er voor Boadu alweer op zat. Net voor tijd wist zijn vervanger Ben Yedder wél het net te vinden. Monaco klimt door de zege naar de zesde plek in de competitie.

Matusiwa doet mindere zaken
In de Franse competitie nam Azor Matusiwa het met Stade Reims ook nog op tegen Angers, maar zij waren minder succesvol. De oud-middenvelder van FC Groningen verloor met 1-2 en pakte een domme gele kaart, nadat een teamgenoot eerder al zijn tweede gele kaart van de wedstrijd pakte na een halfuur spelen. Door de nederlaag staat Reims nu zes punten boven de degradatiestreep en moet het blijven oppassen.

Reacties

Ligue 1

gerelateerd