Rangnick start succesvol bij United door concurrent Van de Beek

5 december 2021, 16:55

De periode van Ralf Rangnick bij Manchester United is zondagmiddag goed begonnen. De Duitse coach zag zijn elftal tachtig minuten lang ploeteren tegen Crystal Palace, maar Fred – een directe concurrent van Donny van de Beek – schoot tien minuten voor tijd het enige doelpunt van de middag in de touwen (1-0).

De Braziliaanse controleur had anders dan Van de Beek wel een basisplaats gekregen van Rangnick in eigen huis tegen de nummer elf van de Premier League. De hand van Rangnick was met name in het eerste half uur goed zichtbaar, want The Red Devils zetten hoog druk en wilden Crystal Palace duidelijk haar wil opleggen. Dat lukte alleraardigst, maar heel grote kansen leverde het lang niet op.

Pas vlak nadat de bezoekers een van de grootste kansen van de wedstrijd omzeep hadden geholpen, was het aan de andere kant wél raak. Invaller Mason Greenwood legde breed op Fred, die van buiten het zestienmetergebied met de binnenkant van de verre hoek raakschoot (zie onder). Even daarvoor (en daarna) hadden de fans op Old Trafford Van de Beek massaal toegezongen, zij hoopten op een invalbeurt. Die kwam er enkele minuten voor het einde van de wedstrijd. Met de Nederlander op het veld werd de minimale zege over de streep getrokken. 

Tottenham Hotspur – Norwich City 3-0

Steven Bergwijn kreeg recentelijk veel complimenten van trainer Antonio Conte, maar de Italiaan had zondagmiddag geen basisplaats ingeruimd voor de Nederlander. Vanaf de bank zag de buitenspeler concurrent Lucas Moura ook nog eens [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/394235/absolute-wereldgoal-lucas-moura-laat-krul-compleet-kansloos/,_blank,op fenomenale wijze] de score openen. Na een heerlijke dubbele combinatie liet hij Tim Krul volstrekt kansloos met een poging van ruim dertig meter.

De Nederlandse sluitpost maakt sowieso een moeilijk seizoen door bij hekkensluiter Norwich City, maar hield de rijen na de goal van Moura relatief lang gesloten. Toen oud-Ajacied Davinson Sánchez uit een corner van dichtbij de tweede Spurs-goal tegen de touwen schoot, was het duel echter gespeeld en kreeg ook Bergwijn – na de tegendraads ingeschoten 3-0 van Heung-min Son – nog wat speelminuten. Het vermeende Ajax-target kon daarin het verschil echter niet meer maken.

Overige uitslag:

Leeds United – Brentford 2-2

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen