Ware kunst met het hoofd: briljante Linssen declasseert Fortuna

5 december 2021, 18:42   Bijgewerkt: 5 december 2021, 19:07

Na de ruime overwinningen van Ajax (5-0, Willem II) en PSV (4-1, FC Utrecht) deed Feyenoord zondagmiddag ook nog een duit in het zakje tegen Fortuna Sittard. Bryan Linssen was de grote man met twee (kop)doelpunten en twee assists, waarvan één met het hoofd. Na zijn wissel bepaalde Alireza Jahanbakhsh de eindstand op 5-0. Hierdoor blijft de top-3 na deze speelronde ongewijzigd.

Feyenoord moest het doen zonder zijn Oostenrijkse stopper Gernot Trauner wegens een blessure. Echt gemist werd hij in deze wedstrijd niet, daar de tegenstander van vandaag niet vaak in de buurt kwam van het zestienmetergebied van de Rotterdammers. Feyenoord zelf daarentegen kreeg legio van kansen en die bleven niet onbenut.

Na het doelpunt van Til kon medetopscorer Linssen niet achterblijven. Ook de spits tekende aan voor zijn negende doelpunt door bij een hoekschop van Kökcü goed mee te lopen om vervolgens met het hoofd de voorsprong te verdubbelen. Het was wel het laatste wapenfeit van Kökcü. De middenvelder kreeg vlak voor de hoekschop een tik te verwerken en kon uiteindelijk niet verder.

Het hoofd van Linssen was ook in het begin van de tweede helft goud waard. Uit een hoekschop kopte hij weer raak om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Voor Linssen zelf was het ook een bijzondere mijlpaal, aangezien hij de eerste speler met dubbele cijfers is dit Eredivisieseizoen en daarmee het topscorersklassement aanvoert. Hij wilde het tien minuten later nog verder uitbreiden met een derde kopgoal, maar hij raakte de bal verkeerd, waardoor het een assist werd. Luis Sinisterra stond namelijk klaar om de 4-0 binnen te schieten.

Zonder groots te spelen deed Feyenoord wat het moest doen en dat was de drie punten binnenhalen. Met vijf doelpunten werd er ook lekker aan het doelsaldo gewerkt. De top-3 blijft na dit weekend ongewijzigd.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Ofir Marciano 6.5, Marcus Holgren Pedersen 6.5, Lutsharel Geertruida 7, Marcos Senesi 7, Tyrell Malacia 7, Fredrik Aursnes 8, Guus Til 7 (67' Reiss Nelson 6), Orkun Kökcü 7 (30' Alireza Jahanbakhsh 6), Jens Toornstra 6 (82' Mark Diemers -), Bryan Linssen 8.5 (67' Cyriel Dessers 6), Luis Sinisterra 7.5 (82' Naoufal Bannis -)

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 5.5, Mickaël Tirpan 4 (69' Andreas Samaris 5), Nigel Lonwijk 5, Ivo Pinto 5, George Cox 5, Tesfaldet Tekie 6, Deroy Duarte 5, Ben Rienstra 5.5, Arianit Ferati 4.5 (61' Tijani Noslin 5.5), Zian Flemming 5.5, Mats Seuntjens 4.5 (84' Emil Hansson -)

Man of the match: Bryan Linssen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen