Ajax-talent Hansen openhartig over mentaal loodzware periode

5 december 2021, 20:19

Sontje Hansen gold als een van de grotere talenten in de jeugdopleiding van Ajax, maar kwam afgelopen jaar in een zware periode terecht. De negentienjarige spits raakte geblesseerd en kreeg thuis te maken met de ziekte van zijn moeder. "Ik moest regelmatig huilen", blikte Hansen terug op een mentaal slopend seizoen. "Ik gedroeg me niet meer als profvoetballer en had schijt aan alles."

De blessure liep Hansen op in een duel met SC Cambuur. Aan Ajax TV vertelde hij hoe hij in eerste instantie de ernst ervan niet door had en maandenlang gewoon door bleef voetballen. "Zes maanden later bij een training begon ik te hinken. Ik kon niks meer. Ik leek wel een amateur. Mijn talent was voor mijn gevoel helemaal weg. Mentaal was het ook zwaar. Ik wilde geen pijn, dus ik ging anders doen, anders lopen. Ik werd ook veel trager."

"Er moest iets aan de hand zijn", concludeerde Hansen, die er via een MRI-scan achter wilde komen wat dat was. De uitkomst bleek dat de spits zijn knie sterker moest maken. "Ik ben nu ook sterker, al moet ik niet té sterk worden. Ik ben een speler die wendbaar is en snel kan dribbelen. Als ik te breed wordt, werkt dat niet. Misschien had ik dit ook nodig", blikte hij terug. "Ik ben er mentaal en fysiek sterker van geworden."

Moeder

Buiten het veld kwam daar ook de ziekte van Hansens moeder bij. "Ze is steeds zieker aan het worden", vertelde de openhartige Ajacied. "Als je haar zou zien, zou je niet zeggen dat ze ziek is, maar ze mag niet veel alleen doen. Mijn oma en tante zijn er vaak, en ik ook. Het helpt me wel dat ze mij steeds meer los moet laten. Dat maakt mij meer en meer volwassen. Ik ben wel blij dat ik persoonlijk groei."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen