Nieuwe domper voor Bosz; Juve wint dankzij wereldgoal

5 december 2021, 22:42

Peter Bosz heeft zondagavond weer een teleurstellend resultaat geboekt met zijn Olympique Lyonnais. Op bezoek bij degradatiekandidaat Girondins Bordeaux kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Na zestien wedstrijden (één minder dan de rest) komt Lyon daarmee niet van plek twaalf af.

Lyon zelf was in Bordeaux goed voor twee knappe doelpunten: een kopbal van Jason Denayer en een afstandsschot van Thiago Mendes. Het zullen echter vooral de tegentreffers zijn die in de nabespreking van Bosz extra benoemd gaan worden. De eerste was nog wat ongelukkig - Malo Gusto werkte de bal in een poging om uit te verdedigen in eigen goal - maar vooral bij de tweede treffer zag Lyon er dramatisch uit.

Na een aanval van Lyon zelf was er namelijk geen enkele verdediger over om een tegenaanval van Alberth Elis te voorkomen. De aanvaller kon alleen op de goal af en bracht Bordeaux na een klein uur spelen voor de tweede keer in de wedstrijd op gelijke hoogte. Die klap kwam Lyon niet meer te boven; het leed in Bordeaux het vierde puntverlies in zes wedstrijden.

Juventus - Genoa 2-0

Tegelijkertijd heeft Juventus in Italië met 2-0 gewonnen van laagvlieger Genoa. Juan Cuadrado opende de score al vroeg in de wedstrijd. Dat deed hij op geweldige wijze: hij krulde een vrije trap in één keer over de doelman heen het doel in. Opmerkelijk was vooral dat dat niet eens de eerste keer was dit weekend dat een corner ineens werd binnengeschoten. Hakan Calhanoglu deed een dag eerder hetzelfde namens Internazionale.

Zie ook: Fenomenaal: Cuadrado krult hoekschop rechtstreeks binnen

Juventus was ook in de tachtig minuten daarna heer en meester en had voldoende kansen om de score verder uit te blijven. Ook Matthijs de Ligt was daarbij goed voor drie doelpogingen. Toch zou het tot de 82e minuut duren voor de voorsprong ook daadwerkelijk verdubbeld werd. Paulo Dybala nam de bal mee om vervolgens in de verre hoek de 2-0 binnen te schieten. Het was een zege die De Oude Dame aan plek vijf op de ranglijst hielp.