Opgeluchte Jahanbakhsh spreekt titelambities met Feyenoord uit

5 december 2021 – Als het aan Alireza Jahanbakhsh ligt, speelt Feyenoord dit seizoen mee om het kampioenschap. De ploeg heeft de potentie om de Eredivisie te winnen, zo stelde hij na afloop van de 5-0 zege op Fortuna Sittard. Zelf maakte hij in dat duel zijn bevrijdende eerste Eredivisietreffer sinds 2018, toen namens AZ.

Opgeluchte Jahanbakhsh spreekt titelambities met Feyenoord uit

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Vanaf mijn eerste dag bij Feyenoord probeer ik al belangrijk te zijn voor het team", werd een opgeluchte Jahanbakhsh geciteerd door RTV Rijnmond. "Ik ben iedere dag bezig om iets extra's te doen. Ik weet dat Feyenoord een andere club is dan AZ. Hier is meer druk. Mensen verwachten dat je belangrijk bent voor het team. Daarom ben ik ook naar deze club gekomen."

"We zijn als team nu goed bezig", weet de Iraniër. "Maar ik wil ook individueel belangrijk zijn voor de ploeg." Des te lastiger is het dat Jahanbakhsh zijn basisplaats inmiddels kwijt lijkt te zijn. Nadat Fredrik Aursnes zich in het elftal geknokt heeft, speelt Jens Toornstra vaak als rechtsbuiten. Uiteraard zou Jahanbakhsh dat liever anders zien. "Maar ik ga hier niets frustreren."

Niet alleen voor zichzelf heeft Jahanbakhsh de lat hoog liggen. De aanvaller heeft hoge verwachtingen van de gehele ploeg. "Feyenoord heeft de potentie om de titel te winnen", stelde hij. Ook de breedte van de selectie speelt daarbij een rol. De bank van Feyenoord werd dit seizoen vaak te smal genoemd, maar volgens Jahanbakhsh zijn er tot zeventien spelers die in de basis zouden kunnen spelen. "Dat is belangrijk voor ons. We zijn op de goede weg. Iedereen bij ons is klaar om te spelen."

Lees ook: Ware kunst met het hoofd: briljante Linssen declasseert Fortuna
Lees ook: Topscorer Linssen richt zich na hoofdrol tot Advocaat

Feyenoord

gerelateerd