Marcel Brands licht in statement vertrek bij Everton toe

6 december 2021 – Marcel Brands is per direct vertrokken als technisch directeur van Everton, zo heeft de Engelse club in de nacht van zondag op maandag bekendgemaakt. In een statement licht de 59-jarige Brands zijn keuze toe.

Marcel Brands licht in statement vertrek bij Everton toe

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Vrijdag zijn we het na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en de andere leden van het bestuur eens geworden dat ik mijn functie als technisch directeur zou neerleggen', begint Brands. 'Het nemen van deze beslissing heeft enige tijd gekost en was een van de moeilijkste beslissingen die ik in mijn carrière heb moeten nemen.'

'Het bestuur en ik waren het erover eens dat er een duidelijk verschil is over de visie en de richting van deze mooie club. Ik wil iedereen binnen de club bedanken met wie ik de afgelopen drie en een half jaar nauw heb samengewerkt. Er zijn veel getalenteerde mensen die enorme toewijding om de club vooruit te helpen, zowel binnen als buiten de lijnen. Het was een eer om bij deze fantastische club te werken.'

Brands was sinds 2018 in dienst van Everton. De voormalig beleidsbepaler van PSV en RKC Waalwijk haalde de afgelopen jaren onder meer James Rodriguez, Moise Kean en Richarlison naar Goodison Park. Afgelopen zomer werd tegen zijn zin in Rafael Benítez aangesteld als nieuwe trainer. Sindsdien stond hij ook buitenspel bij het aantrekken van nieuwe spelers.

Reacties

Premier League

gerelateerd