Slot gaat geen risico's nemen en komt met update over Bijlow

6 december 2021, 08:37

Arne Slot gaat met het oog op de laatste competitiewedstrijden van de eerste seizoenshelft donderdag geen risico nemen met Gernot Trauner en Orkun Kökcü. Het tweetal zal in de afsluitende wedstrijd van de groepsfase van de Conference League tegen Maccabi Haifa geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie.

Dat heeft Slot na afloop van de overtuigende 5-0 zege van Feyenoord op Fortuna Sittard tijdens een persmoment bekendgemaakt. Trauner ontbrak zondag bij de Rotterdammers. De Oostenrijkse verdediger viel op de laatste training richting het duel met Fortuna uit. Volgens Slot kampt Trauner met bovenbeenklachten. Lang zal hij vermoedelijk niet uit de roulatie zijn.

Kökcü kwam zondag wel in actie, maar viel al in de eerste helft uit. "Ik verwacht dat het meevalt. Hij kreeg een tik tegen zijn kuit en had daarna veel moeite om te kunnen lopen. Hij kwam er niet doorheen en moest worden gewisseld. Dat was jammer, want hij zat goed in de wedstrijd. Gelukkig hebben we geen schade opgelopen en heeft zijn vervanger (Alireza Jahanbakhsh, red.) een goal gemaakt", aldus Slot.

Justin Bijlow, die vanwege een coronabesmetting de voorbije wedstrijden niet in actie kwam, is een twijfelgeval voor donderdag. "Hij heeft gisteren voor het eerst getraind. We vonden het te vroeg om hem nu al op te stellen. Daar had hij nog te veel klachten voor. Dat zal richting donderdag naar ik aanneem wel een stuk beter zijn. Of hij gaat spelen, is een tweede."

Feyenoord is al geplaatst voor de knock-outfase van de Conference League. Tot de winterstop spelen de Rotterdammers nog in de Eredivisie tegen FC Groningen (uit), Ajax (thuis) en sc Heerenveen (uit). In de beker staat binnenkort een ontmoeting met FC Twente (uit) op het programma.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen