Gaat Ajax historie schrijven tegen Sporting Portugal?

7 december 2021, 07:00   Bijgewerkt: 6 december 2021, 23:17

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 7 december.

Wedstrijden

Paris Saint-Germain - Club Brugge (18.45 uur)

Bas Dost heeft de afgelopen weken laten zien dat hij het scoren niet is verleerd. Afgelopen zaterdag was hij met twee doelpunten tegen RFC Seraing weer belangrijk voor Club Brugge. Zal hij ook vanavond tegen PSG starten? De Belgen hebben zijn scoringsdrift waarschijnlijk wel nodig, want er moet minimaal worden gelijkgespeeld in Parijs om kans te maken op overwintering in Europa.

Ajax - Sporting Portugal (21.00 uur)

Heel veel staat er niet op het spel vanavond in de Johan Cruijff ArenA. Ajax is immers al, als groepswinnaar, geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Sporting Portugal is ook al zeker van de volgende ronde. De Portugezen zullen zich in Amsterdam ongetwijfeld willen revancheren voor de 5-1 zege in de heenwedstrijd, toen Sébastien Haller liefst vier keer scoort.

Real Madrid - Internazionale (21.00 uur)

In de Spaanse hoofdstad wordt vanavond om de groepswinst in Groep D gespeeld. Real Madrid heeft aan een gelijkspel genoeg om de eerste plaats te consolideren. Wel moeten de Madrilenen het stellen zonder Karim Benzema, die afgelopen weekend geblesseerd raakte. Bij Inter is er waarschijnlijk een basisplaats voor de man die afgelopen weekend zijn eerste doelpunt in de Serie A maakte: Denzel Dumfries.

AC Milan - Liverpool (21.00 uur)

Met vijftien punten uit vijf wedstrijden is Liverpool al geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. AC Milan kan zich vanavond ook voor de volgende ronde plaats, maar ook overal nog naast grijpen. Het ideale scenario voor de Italianen? Zelf winnen van Liverpool en een gelijkspel tussen FC Porto en Atlético Madrid. Dan is de ploeg van trainer Stefano Pioli zeker van plek twee.

Voetbal op tv

18.45 uur: RB Leipzig - Manchester City, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het Champions League-duel

18.45 uur: Paris Saint-Germain - Club Brugge, Ziggo Sport - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Ajax - Sporting Portugal, RTL 7 - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Borussia Dortmund - Besiktas, Ziggo Sport Tennis - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: FC Porto - Atlético Madrid, Ziggo Sport Docu - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Real Madrid - Internazionale, Ziggo Sport Racing - live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: AC Milan - Liverpool, Ziggo Sport Golf - live verslag van het Champions League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen