Belgische stadions mogelijk op slot na 'zwarte zondag'

6 december 2021, 11:42

De kans is groot dat ook de wedstrijden in België de komende tijd weer achter slot en grendel worden afgewerkt. Tijdens de derby's tussen Beerschot-Antwerp als Standard Luik-Charleroi liep het volledig uit de hand en hielden bezoekers zich niet aan de coronamaatregelen. De maat is vol, vinden diverse mensen in België.

Het absolute dieptepunt kwam uit de hand van een supporter van Beerschot, die het veld betrad en een vuurwerkpijl recht in het uitvak smeet. De wedstrijd werd daarom gestaakt. De Belgische Jupiler Pro League riep de clubs op om snel actie te ondernemen. "Dat er fans zijn die geen gehoor geven aan de oproepen van ons en hun clubs, is onbegrijpelijk", meldde de competitie in een statement.

Diverse media spraken van een 'zwarte zondag', waarop de maatregelen niet goed werden nageleefd. Veel personen in het stadion weigerden het verplichte mondkapje te dragen. De Belgische regering zal ook overwegen de stadions daarom te sluiten.

Viroloog Marc van Ranst is in ieder geval van mening dat de deuren van de voetbalstadions in België snel moeten worden gesloten. 'In Nederland laat men momenteel de wedstrijden achter gesloten deuren spelen (terwijl ze betere coronacijfers hebben)', doelt hij via zijn Twitter op de coronabesmettingen. 'In België hadden de voetbalsupporters de kans om te tonen dat het wel op een veilige manier kon. En ze scoorden een own-goal.'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen