V/d Brom in zwaar weer: "Ik kan niet anders doen dan wat ik doe"

6 december 2021, 11:18

John van den Brom realiseert zich dat zijn positie bij KRC Genk met de week meer onder druk komt te staan. Zondag kwam de Belgische club niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen KV Mechelen. Het was de vijfde opeenvolgende keer dat Genk zonder zege bleef.

Genk kwam door een doelpunt van Théo Bongonda nog wel op voorsprong. Na de gelijkmaker van Mechelen kreeg de doelman van de thuisploeg een rode kaart, maar het lukte Genk niet om in het laatste halfuur te profiteren van de man-meer-situatie. "Tegen tien man hadden we wel een veel hoger tempo moeten spelen en de juiste mensen moeten aanspelen aan de zijkant. Ook met Onuachu - we kennen allemaal zijn kwaliteiten - als invaller hadden we het beter moeten uitspelen. Dat begint met tempo aan de bal om goeie voorzetten te geven. Dat hebben we nagelaten", aldus Van den Brom tegen Sporza.

Voor de Nederlandse trainer worden de zogen alsmaar groter. "Dat was voor de wedstrijd al zo, dat is nu niet anders. Ik moet als trainer benoemen wat ik zie: we moeten er meer overtuiging ingooien om de match naar ons toe te trekken. Dat is de volgende stap. Ik kan niet anders doen dan wat ik doe", aldus Van den Brom, die in de laatste acht competitiewedstrijden slechts vijf punten veroverde met Genk.

Genk vervolgt de competitie volgende week met een uitwedstrijd tegen KAA Gent. Midweeks komt de club in actie in de Europa League. Er moet gewonnen worden van Rapid Wien om te overwinteren in het toernooi. Tegelijkertijd mag concurrent Dinamo Zagreb geen punt pakken tegen het al geplaatste West Ham United.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen