'Steenrijk Newcastle wil Botman als eerste miljoenenaankoop'

6 december 2021, 11:13

Sven Botman staat bovenaan de verlanglijst van het steenrijke Newcastle United. De centrale verdediger, die de laatste weken kampte met een blessure, moet de eerste winteraanwinst worden van de twee maanden geleden overgenomen club. Met Botman in de achterhoede wil Newcastle degradatie voorkomen en de jacht op de top openen.

Dat schrijft The Athletic. Newcastle kwam onlangs in handen van een Saoedi-Arabisch consortium, dat de komende jaren bereid is om miljarden in de Engelse club te pompen. Komende januari lijken versterkingen hoe dan ook nodig, want de beoogde topclub staat op de negentiende plaats in de Premier League. Afgelopen weekend boekte Newcastle de eerste overwinning van het seizoen, door Burnley met 1-0 te verslaan.

Om de dramatische degradatie te voorkomen, is Sven Botman in beeld. De verdediger staat bekend als een van de grootste verdedigende talenten van Europa, waardoor Newcastle United diep in de buidel zal moeten tasten. De krant vermoedt dat een bod van rond de veertig miljoen pond genoeg is om zijn tot 2025 lopende contract af te kopen. Ook Spaanse en Italiaanse clubs hebben Botman op de korrel. Newcastle aast bovendien op Philippe Coutinho, die een bijrol vertolkt bij FC Barcelona.

De 21-jarige Botman kroonde zich afgelopen seizoen verrassend tot Frans landskampioen met LOSC Lille. Dit seizoen gaat het de regerend titelhouder een stuk minder af. Botman stond zes wedstrijden aan de kant, maar maakte vorige week zijn rentree. Afgelopen weekend zat de verdediger negentig minuten op de reservebank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen