Janssen adviseert Ten Hag op zoek te gaan naar nieuwe club

6 december 2021, 11:59

Erik ten Hag staat open voor een nieuw avontuur in het buitenland, zo bekende de succescoach van Ajax afgelopen week in een interview. De oefenmeester wordt al maandenlang in verband gebracht met een overstap naar een andere topclub, maar heeft het zelf voorlopig goed naar zijn zin in Amsterdam.

Ajax is logischerwijs zeer tevreden over het werk van Ten Hag, die van Ajax een uitdager van de Europese top heeft gemaakt. Toch denkt Theo Janssen dat het goed is als hij elders gaat kijken. "Het is zijn vierde seizoen, in het begin hadden we wel kritiek, nu zijn we alleen maar positief", zegt hij bij Studio Voetbal. "Voor een trainer komt er dan een moment om de volgende stap te zetten."

Lees ook: Afellay oppert 'beste Feyenoord-transfer' bij Ajax

Janssen weet niet zeker of Ajax er goed aan doet om Ten Hag nog voor jaren te binden, zeker omdat hij zelf ook openstaat voor een nieuwe klus. "Wil een trainer blijven, dan kan een club zeggen: we gaan verder. Maar moet je een trainer verleiden om te blijven? Je moet ervoor zorgen dat je de groep bij elkaar houdt. Maar als een trainer twijfelt, moet je hem laten gaan."

Ten Hag werd in januari 2018 aangesteld, nadat hij werd overgenomen van FC Utrecht. De succescoach leidde zijn ploeg in zijn eerste volledige seizoen naar de landstitel, beker en de halve finale van de Champions League. De regerend landskampioen is dit seizoen eveneens al zeker van Europese overwintering in het miljardenbal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen