Dit is waar Ajax allemaal nog voor speelt tegen Sporting Portugal

7 december 2021 – Ajax speelt dinsdagavond in de Johan Cruijff Arena de afsluitende groepswedstrijd in de Champions League. De ploeg van Erik ten Hag leeft ontspannen toe naar de ontmoeting met Sporting Portugal, daar de groepswinst al binnen is. Waar speelt Ajax nog wel voor?

Dit is waar Ajax allemaal nog voor speelt tegen Sporting Portugal

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Money, money, money
Uiteraard, geld. Ajax heeft dit seizoen al de nodige miljoenen binnengeharkt in de Champions League en kan de groepsfase met een mooie bonus afsluiten. Een zege op Sporting Portugal levert de Amsterdamse club namelijk een bedrag van 2,8 miljoen euro op. Een gelijkspel is net iets minder dan miljoen waard. Doordat de Johan Cruijff ArenA vanwege de aangescherpte coronamaatregelen dicht moet blijven, worden wel inkomsten uit recettes misgelopen.

Coëfficiëntenranglijst
Ook op coëfficiëntengebied kan Ajax zichzelf (en het Nederlandse voetbal) een goede dienst bewijzen door de groepsfase winnend af te sluiten. Virtueel bezet Nederland door de uitstekende Europese prestaties de zesde plaats. Die plek geeft recht op twee rechtstreekse tickets voor de Champions League. Elk puntje is belangrijk in de strijd om de zesde plaats. En omdat Portugal de belangrijkste concurrent is, zou een zege op Sporting extra lekker zijn.

Zegereeks
Ajax ging door een bloedeloos gelijkspel tegen Go Ahead Eagles met een kater de laatste interlandbreak in, maar heeft sindsdien geen fout meer gemaakt. Achtereenvolgend werden RKC Waalwijk (0-5), Besiktas (1-2) Sparta Rotterdam (0-1) en Willem II (5-0) opzij gezet. Met het oog op de komende programma - Ajax neemt het hierna in de Eredivisie op tegen AZ en Feyenoord - zou een zege op Sporting het vertrouwen een extra boost geven.

Mijlpaal en primeur
Wint Ajax van Sporting Portugal, dan hebben Nederlandse clubs in totaal honderd zeges in de Champions League geboekt. De Amsterdammers wonnen tot nu toe 55 keer in het belangrijkste Europese clubtoernooi. PSV (33) en Feyenoord (9) volgen op gepaste afstand. De andere twee overwinningen kwamen van sc Heerenveen (1) en AZ (1). Ajax kan bovendien de zevende club worden die zich met zes groepszeges meldt in de achtste finale van de Champions League.

Haller
En dan is er nog Sébastien Haller, waar geen maat op staat in de Champions League. De spits uit Ivoorkust hoopt als topscorer van het toernooi de groepsfase af te sluiten. Tot nu toe was hij negen keer trefzeker, even vaak als Bayern München-doelpuntenmachine Robert Lewandowski. Voor Haller zou het lekker zijn als hij met één goaltje meer dan de Poolse spits de knock-outfase in gaat.

Ajax

gerelateerd