Ook Duitse politie kijkt naar matchfixing-uitspraken Bellingham

6 december 2021 – De Duitse politie is een onderzoek gestart naar de uitspraken van Jude Bellingham na afloop van de Bundesliga-kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3). De achttienjarige Engelse middenvelder haalde zaterdagavond hard uit naar scheidsrechter Felix Zwayer, die in zijn ogen nooit op de topwedstrijd gezet had mogen worden.

Ook Duitse politie kijkt naar matchfixing-uitspraken Bellingham

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Bellingham was met name niet te spreken over het feit dat Zwayer een kwartier voor tijd de bal op de stip legde in het voordeel van Bayern. Robert Lewandowski schoot vervolgens vanaf elf meter de winnende binnen. In zijn tirade haalde Bellingham het matchfixing-verleden van Zwayer aan. "Wat verwacht je dan als je iemand die eerder een wedstrijd heeft gefixt de grootste wedstrijd van Duitsland geeft", zei hij voor de camera van Viaplay.

Daarbij verwees Bellingham naar een matchfixingschandaal uit 2005, waar Zwayer in het begin van zijn scheidsrechtersloopbaan bij betrokken was. Als grensrechter nam de Duitse arbiter destijds driehonderd euro aan steekpenningen om ervoor te zorgen dat Wuppertaler SV op het tweede niveau niet zou verliezen. De Duitse voetbalbond schorste Zwayer destijds voor zes maanden.

Naar verwachting zal later deze week bekend worden of Bellingham ook daadwerkelijk wordt vervolgd voor belediging, smaad en laster. De Duitse voetbalbond (DFB) onderzoekt de uitspraken van de jonge middenvelder eveneens. Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Borussia Dortmund, verdedigde Bellingham afgelopen weekend. Hij stelde dat de Engelsman uit emotie handelde en een straf niet gepast zou zijn.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd