Memphis klaar voor 'finale' in München: "Dit is onze laatste kans"

6 december 2021, 14:46   Bijgewerkt: 6 december 2021, 19:38

De wedstrijd die FC Barcelona woensdag speelt tegen Bayern München voelt voor Memphis Depay als een finale. De Catalanen moeten winnen in de Allianz Arena om niets aan het toeval over te laten.

Barcelona gaat met een voorsprong van twee punten op Benfica de laatste speelronde van de groepsfase van de Champions League in. Als de ploeg van trainer Xavi er niet in slaagt om het duel met Bayern in winst om te zetten en de Portugezen winnen wel van Dinamo Kiev, dan gaat Barcelona verder in de Europa League. Bij een gelijk aantal punten (als Barcelona gelijkspeelt en Benfica wint) heeft Benfica het voordeel van het onderlinge resultaat.

Memphis kent het belang van de wedstrijd in München. "Dit is onze laatste kans. De wedstrijd is als een finale", aldus de Nederlandse aanvaller in een interview met het clubkanaal. "We moeten ons er mentaal op voorbereiden en alles geven om het gewenste resultaat te behalen."

Het is Memphis nog niet gelukt om namens Barcelona te scoren in de Champions League. In de Spaanse competitie staat de Nederlandse aanvaller op acht doelpunten in vijftien wedstrijden. Daarmee bezet hij de vierde plaats op de topscorerslijst, achter Karim Benzema, Vinícius Júnior (beiden Real Madrid) en Juanmi (Real Betis).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen