Ten Hag sluit winters vertrek Antony uit en looft Tagliafico

6 december 2021, 18:57   Bijgewerkt: 8 december 2021, 16:54

Erik ten Hag wil dit seizoen afmaken met Antony. Als het aan de oefenmeester ligt, vertrekt de Braziliaan dus niet in de winterse transferperiode. Hij snapt wel dat de aanvaller door veel clubs gevolgd wordt. 

"Een vertrek in de winterstop is onbespreekbaar. Dus hij gaat niet weg? Als het aan mij niet ligt, nee", was het duidelijke verhaal van de oefenmeester op de persconferentie, voorafgaand aan het duel met Sporting Portugal in de Champions League. Ten Hag begrijpt overigens wel waarom de Braziliaan voor veel clubs een interessante speler kan zijn en dus veel genoemd wordt in het geruchtencircuit.

"Het is denk ik een buitengewoon talent, vooral ook in het creëren. Hij heeft ontzettend veel techniek. Met name zijn dribbeltechniek springt, denk ik, in het oog. Daarmee weet hij voor heel veel problemen te zorgen bij tegenstanders. Hij is in dribbels maar ook zonder bal met zijn snelheid heel erg moeilijk af te stoppen voor een verdediging. Ik denk dat ze altijd wel twee man op hem moeten hebben. Alleen daarmee creëert hij al ruimte. Waar hij ook heel erg goed in is: grote wedstrijden ziet hij als uitdaging. Dan kan hij vaak buitengewoon uitblinken. Dan staat hij op scherp en maakt hij ook vaak het verschil", aldus de trainer.

Tagliafico

Nicolás Tagliafico gaf afgelopen week in een interview aan dat Ten Hag meer met zijn wisselspelers zou moeten praten. Ook daar ging de trainer op in. "Volgens mij interpreteer je dat verkeerd. Hij zei: als hij trainer was, wat hij dan zou doen. Of dat niet hetzelfde is? Nee, ik voel me absoluut niet aangesproken. Ik praat heel veel met mijn spelers en zeker ook met de wisselspelers. Niet alleen met Nico", aldus de keuzeheer, die vol lof is over de Argentijn, die de afgelopen seizoenen nog een basisplaats had in de Johan Cruijff ArenA.

Ook nu hij het moet doen met een reserverol, blijft hij professioneel. "Hij is heel volwassen, op en top professional. Kent zijn positie. Traint elke dag keihard. Als de ploeg hem nodig heeft, staat hij er. Andere spelers hebben het nog veel meer nodig. Er zijn jongere spelers die het niet altijd begrijpen, die ik ook zeker weleens moet motiveren, uit het putje moet halen. Daar steek ik denk ik ook heel veel energie in", besluit Ten Hag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen