Geduld van Genk is op: Van den Brom op straat gezet

6 december 2021 – KRC Genk heeft afscheid genomen van coach John van den Brom na de slechte prestaties. De ambitieuze club wil serieus meedoen om de prijzen, maar dat heeft er dit seizoen geen moment ingezeten. De ploeg werd afgelopen week uitgeschakeld in het bekertoernooi en in de competitie staat de ploeg op een teleurstellende achtste plaats. Het gat met de verrassende koploper Royale Union Saint-Gilloise is na zeventien wedstrijden al vijftien punten.

Geduld van Genk is op: Van den Brom op straat gezet

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het 1-1 gelijkspel tegen KV mechelen was voor het bestuur van de club de druppel om de trainer weg te sturen. 'De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelers en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken. Wij bedanken John voor wat hij voor de club heeft betekend en wensen hem alle succes in de toekomst', luidt het statement op de website van de Belgische club.

Van den Brom heeft het daardoor iets langer dan een jaar volgehouden bij Genk, dat hem destijds overnam van FC Utrecht. Waar hij vorig seizoen nog de beker wist te pakken met de ploeg en tweede werd in de competitie, verlaat hij de topclub nu dus via de achterdeur. De laatste overwinning dateert van 11 november. Het bestuur was het wachten zat na puntverlies tegen Club Brugge (2-3), Beerschot (2-0) en Mechelen (1-1). Vooral omdat Mechelen en Brugge de competitiewedstrijden met tien man eindigden en zelfs daar niet van gewonnen werd.

Overigens komt het ontslag niet uit de lucht vallen. Eerder dit seizoen leek de trainer al op weg naar de uitgang toen de ploeg een aantal mindere wedstrijden speelde. Destijds kreeg Van den Brom het voordeel van de twijfel, maar zijn assistent Dennis Haar moest destijds wel vertrekken. Met Glen Riddersholm als nieuwe rechterhand lukte het de Nederlandse oefenmeester ook niet om de weg omhoog weer in te zetten. Daardoor heeft de club besloten om hem op straat te zetten. Voorlopig nemen de assistenten de leiding over.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd