'Schmidt wijst RB Leipzig af, maar twijfelt over langer PSV-verblijf'

6 december 2021, 17:50

Roger Schmidt heeft deze week een aanbieding van RB Leipzig naast zich neergelegd, maar dat betekent niet dat hij ook sowieso zijn contract gaat verlengen in het Philips Stadion. De Duitse oefenmeester wil meer daadkracht zien van het bestuur in de jacht op Ajax.

Dat schrijft Marco Timmer van Voetbal International. Schmidt en de Eindhovense club praten al langer met elkaar over een langer verblijf van de oefenmeester, maar tot dusver zijn de partijen er nog niet uitgekomen met elkaar. 'Of Schmidt doorgaat bij de club uit Eindhoven ligt volgens de entourage van de trainer aan PSV zelf. Indien PSV met Schmidt door wil, zal de club meer ambitie moeten tonen in hun streven Ajax van de troon te stoten', aldus de journalist.

PSV verkocht afgelopen zomer Donyell Malen en Denzel Dumfries voor circa vijftig miljoen euro, maar dat geld werd nauwelijks geïnvesteerd in de ploeg. Zes miljoen euro werd er in totaal uitgegeven door technisch manager John de Jong. Het is volgens Schmidt te weinig om serieus de aanval op Ajax in te zetten, dat deze zomer voor wisselspeler Mohamed Daramy alleen al twee keer zoveel betaalde.

Het steekt bij Schmidt. Vooral omdat Robert van der Wallen, de voorzitter van de raad van commissarissen, in de zomer vertelde dat investeerders dertig miljoen euro in de club wilden steken. Van al het geld dat binnenkwam, is er een miniem deel in de selectie gaan zitten. 'PSV spreekt ieder seizoen de ambitie uit de titel te willen winnen. Put your money where your mouth is, lijkt Schmidt nu te zeggen', aldus Timmer.

De oefenmeester werkte bij Bayer Leverkusen en Red Bull Salzburg het liefst met talentvolle spelers, die voor enkele miljoenen werden gehaald en daarna voor het veelvoudige een volgende stap zetten in hun carrière. Schmidt hoopt dat PSV diezelfde weg in wil slaan de komende seizoenen. 'De club zal zich echter ook niet laten gijzelen door de wensen van hun trainer. PSV zet duidelijk in op verlenging van Schmidt, maar niet ten koste van alles', besluit de journalist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen