'Ajax in de wacht: Bergwijn mag Conte overtuigen'

6 december 2021 – Tottenham Hotspur twijfelt over Steven Bergwijn. De aanvaller staat in de belangstelling van Ajax, maar de Engelsen weten nog niet of ze daar aan mee willen werken. De Nederlander krijgt daarom acht wedstrijden de kans om zich te bewijzen aan Antonio Conte.

'Ajax in de wacht: Bergwijn mag Conte overtuigen'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat maakt The Times bekend. De Italiaanse trainer geeft vooralsnog de voorkeur aan Lucas Moura, waardoor Bergwijn slechts een kwartier in actie kwam tot dusver in de Premier League. Dit jaar speelt de ploeg nog acht wedstrijden waarin Conte een oordeel wil vellen over de Nederlander. Raakt de oefenmeester niet overtuigd, dan mag hij vertrekken uit Londen. De club wil dan serieus meedenken aan een tijdelijke overstap.

Lees ook: Conte looft 'Ajax-target' Bergwijn: "Het was jammer voor mij"

Conte liet zich eerder wel lovend uit over Bergwijn. "Het is duidelijk dat hij veel kwaliteit heeft. Hij is goed in de één tegen één, is snel en kan doelpunten maken. We zijn met hem aan het werk en hij begrijpt wat ik van hem wil. Voor mij is hij een van de aanvallers en iemand die op de drie posities voorin kan spelen. Ik zal een belangrijke evaluatie moeten maken, maar Steven zit in mijn selectie en ik reken op hem", aldus de Italiaan, die dus dit jaar de beslissing maakt of hij de speler goed genoeg vindt.

Marc Overmars en Erik ten Hag zullen de komende weken met veel interesse kijken naar de situatie in Londen. De Amsterdammers zien in de aanvaller namelijk de perfecte breedtespeler, gezien het drukke programma. David Neres en Mohamed Daramy maken tot dusver weinig tot geen indruk bij Ajax als ze speeltijd krijgen, waardoor er gezocht wordt naar een goed alternatief dat er meteen kan staan. Daarvoor zou een huurperiode van Bergwijn de perfecte oplossing zijn.

Ajax

gerelateerd