'Slecht nieuws voor Malen en Barça: toptalent wil naar Dortmund'

6 december 2021, 21:30

FC Barcelona kan de komst van Karim Adeyemi vergeten. De aanvaller van Red Bull Salzburg staat hoog op het verlanglijstje van de Catalaanse club, maar heeft zelf geen oren naar een avontuur in de Spaanse badplaats. Hij geeft de voorkeur aan de Bundesliga en zou hopen op een aanbieding van Borussia Dortmund.

Dat meldt Sky Skports. De Duitse aanvaller wil zeker zijn van speeltijd bij zien nieuwe club en geeft daarom de voorkeur aan Dortmumd. Die club staat bekend om de vele talenten die doorbreken, waardoor hij daar meer kans denkt te maken op een basisplaats dan in Spanje. In Oostenrijk is hij momenteel onomstreden met elf doelpunten in zestien competitiewedstrijden. Daarnaast was hij in de Champions League al goed voor drie doelpunten en een assist.

Het zijn uitstekende cijfers, maar vooralsnog lijkt hij niet in beeld te zijn bij de nationale ploeg van Duitsland. De negentienjarige aanvaller droomt van het Europees kampioenschap in 2024 en wil daarom graag een stap maken om op de radar van bondscoach Hansi Flick te verschijnen. De Bundesliga zou volgens de goalgetter zelf de beste keuze zijn. Mocht hij daadwerkelijk naar Dortmund verkassen, dan is dat mogelijk slecht nieuws voor Donyell Malen. Hij is nu al niet onomstreden bij Marco Rose en lijkt dan nog verder in de pikorde te zakken, aangezien de spits ongeveer veertig miljoen euro moet kosten. Die zal niet gehaald worden voor de bank.

Barcelona moet dus verder zoeken richting een aanvaller. De club wordt al een tijdje gelinkt aan Ferran Torres van Manchester City, maar de clubs komen er tot dusver nog niet uit. Eerder werden Hakim Ziyech, Raheem Sterling en Christian Pulisic al genoemd. De Catalanen lijken op zoek naar zowel een spits als een buitenspeler. Dat heeft er alles mee te maken dat Ousmane Dembélé zijn contract nog altijd niet verlengd heeft en Sergio Aguëro mogelijk niet meer in actie kan komen wegens hartproblemen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen