Daramy niet beslissend in KKD, De Graafschap wint spektakelstuk

6 december 2021, 22:19   Bijgewerkt: 6 december 2021, 23:44

Competitievervalsing? Bij FC Emmen zullen ze met gefronste wenkbrauwen gekeken hebben naar de opstelling van Jong Ajax voorafgaand aan het duel in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers begonnen met Devyne Rensch en Mohamed Daramy in de basis. De Deense aanvaller werd afgelopen zomer voor twaalf miljoen euro overgenomen van FC Kopenhagen.

Hij was de meest opvallende naam bij de Amsterdammers in de ploeg, maar wist zich niet te onderscheiden met doelpunten. Youri Regeer scoorde namelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Door de overwinning van de beloftenploeg gaan ze op de ranglijst over de ploeg uit Drenthe heen naar de derde plaats. De ploeg van Dick Lukkien staat vierde na achttien wedstrijden.

Jong PSV - De Graafschap 2 – 3

De Graafschap kwam op gelijke hoogte door een overwinning op de beloftenploeg van PSV. Goed was het vaak niet, maar vermakelijk wel. De ploegen zochten de kleedkamer op met een 1-1 stand op het scorebord door goals van PSV'ers Fedde Leysen en Ismael Saibari. Laatsgenoemde scoorde namelijk een eigen doelpunt in de blessuretijd van de eerste helft. Hij wilde een bal terugschieten richting de keeper, maar deed dat veel te hard én te hoog.

Na rust was Saibari belanrgijk bij de tweede treffer van PSV door de assist te geven op Simon Colyn. Het was echter niet genoeg voor een goed resultaat. Weer kwam de ploeg uit Doetinchem op gelijke hoogte. Johnatan Opoku werd de gevierde man een kwartier voor tijd, maar in de extra tijd was het feest pas helemaal compleet voor de uitploeg. Jesper van Heertum scoorde in de 94e minuut de winnende goal tegen de touwen.

Jong AZ - Excelsior 0-2

Thijs Dallinga moest lang wachten op zijn doelpunt, maar hij scoorde toch weer. De aanvaller maakte de tweede treffer van de Rotterdammers en zette daarmee de eindstand op het scorebord. Daarvoor had Marouan Azarkan in de tachtigste minuut de Rotterdammers al op voorsprong gezet met een ingedraaide corner en had Mohamed Taabouni een rode kaart gepakt. Het talent van AZ kreeg twee gele kaarten, waardoor de Alkmaarders het duel moesten uitspelen met tien man. Het lukte het tiental niet om te stunten tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, waardoor het gat met nummer één FC Volendam nog steeds maar een punt is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen