Portugal loopt in coëfficiëntenstrijd vermoedelijk uit op Nederland

7 december 2021, 08:00

Het wordt wederom een cruciale week voor het Nederlandse voetbal in de coëfficiëntenstrijd. Vooral de strijd met Portugal komt in de laatste speelronde van de verschillende groepsfase tot een eruptie. Voor het Nederlandse voetbal is het te hopen dat de Portugezen heel slecht scoren, anders is de virtuele zesde plaats (die rechtgeeft op twee directe Champions League-tickets) opeens weer ver weg.

Daarvoor is het van belang dat FC Porto, Benfica en Sporting Braga naast de bonuspunten grijpen. Eerstgenoemde bepaalt samen met Atlético Madrid (4 punten) en AC Milan (4 punten) wie er achter Liverpool in Groep B doorgaat naar de volgende ronde. FC Porto (5 punten) treft Atléti en is bij een zege zeker van de tweede plaats. Dat betekent plus 0,4 voor een Europese overwinning ook een bonus van 0,83 punt. Als nummer drie incasseert FC Porto overigens géén bonuspunt en ook de vierde plaats is nog mogelijk. 

Benfica staat weliswaar derde in Groep E van het miljardenbal, maar heeft nog uitstekende papieren voor de tweede ronde. De achterstand op FC Barcelona is weliswaar twee punten, maar met een beter onderling resultaat weet het dat het bij een thuiszege op het uitgeschakelde Dinamo Kiev vermoedelijk tweede wordt. Alleen als FC Barcelona wint in München van Bayern, wordt in dat scenario géén bonus van wederom 0,83 (+0,4 voor een zege) genoteerd voor de Portugezen.

Lees ookCoëfficiëntenpolonaise: all time seizoenrecord al bijna verbroken 

Ook Sporting Braga staat nog voor een eventuele bonus. Door de nederlaag in de vijfde speelronde van de Europa League werd die bonus voorlopig uitgesteld, maar als het donderdag wint van de koploper Rode Ster Belgrado, dan is het sowieso eerste in Groep F (0,83 bonuspunt + 0,4). Als het verliest, kan het Deense FC Midtjylland overigens nog wel over de Portugezen heen.

Als alles meezit, dan hengelt Portugal een onwaarschijnlijk hoge bonus van 2,5 coëfficiëntpunt binnen, plus nog eens een heel hoge score voor deze speelronde. Daarom is een zege van Ajax op Sporting Portugal extra welkom, om Portugal daarin geen extra punten te gunnen. PSV kan als nummer twee in de Europa League ook nog voor een kleine bonus (0,4 punt) zorgen bij minimaal een gelijkspel. Als Vitesse tweede wordt in haar Conference League-groep, wacht nog een minibonusje van 0,2 punt. Met immer overwinningen komt Nederland deze week maximaal op in totaal 2,6 punt. Portugal kan – bij immer zeges en alle bonussen) op 4,1 coëfficiëntpunt komen.

Huidige stand op de coëfficiëntenranglijst:

5. Frankrijk: 53.581 (6/6)

6. Portugal: 48.382 (4/6)

7. Nederland: 42.700 (5/5)

Stand vanaf volgend seizoen op de coëfficiëntenranglijst:

5. Frankrijk: 42.080 (+3.165) (6/6)

6. Nederland: 39.800 (+2.200) (5/5)

7. Portugal: 38.716 (+1.333) (4/6)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen