Feyenoord-spits Linssen genoemd voor Oranje: "Kleine Nanninga"

7 december 2021, 08:19

Bryan Linssen (31) staat met tien doelpunten momenteel bovenaan de topscorerslijst van de Eredivisie. De spits van Feyenoord werd door velen gezien als te zwak voor de Rotterdammers, maar is dit seizoen een sterke schakel in het elftal van Arne Slot. Inmiddels wordt zelfs het Nederlands elftal genoemd voor de spits.

In de podcast van De Telegraaf reageert chef voetbal Valentijn Driessen op de stelling of Linssen een serieuze optie zou moeten zijn voor het Nederlands elftal. "Het zou kunnen, als supersub", denkt Driessen, die in hem een nieuwe Dick Nanninga ziet. "De kleine Nanninga. En die heeft ons bijna de wereldtitel bezorgd in 1978", herinnert de journalist.

Bondscoach Louis van Gaal zou daarbij moeten kijken naar de huidige vorm. "Als je op dit moment moet kiezen tussen Luuk de Jong, Wout Weghorst of Linssen?", doelt Driessen op de flow. Volgens hem kan Linssen ook fysiek goed mee. "Hij is bewegelijk en kan goed koppen. Tegen Fortuna kwamen twee grote verdedigers niet van de grond en de kleine Linssen wel. Hij is slim, heel slim."

Lees ookTopscorer Linssen richt zich na hoofdrol tot Advocaat

Complimenten voor Feyenoord

In Voetbalpraat op ESPN werd de situatie in Rotterdam-Zuid besproken. Volgens analist Kenneth Perez is men in De Kuip gaan geloven in de titelkansen. "En terecht! Ze zijn inmiddels vijftien wedstrijden onderweg, dus nog maar iets meer dan de helft blijft erover", aldus de Deen, die de stabiliteit van het elftal van Slot looft. "Vorig jaar was het gat met Ajax 29 punten. Je kunt je niet voorstellen dat zoiets nu weer gaat gebeuren."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen