Ajax
0 – 0
Excelsior Maassluis

Sparta neemt afscheid van Van Stee; nog geen nieuws over Fraser

7 december 2021 – Sparta Rotterdam en technisch directeur Henk van Stee gaan uit elkaar. Na een ruzie tussen de bestuurder en algemeen directeur Manfred Laros zat Van Stee al een week ziek thuis. Inmiddels is er duidelijkheid gekomen en is er gecommuniceerd dat de wegen van beiden scheiden. Welke gevolgen dit heeft voor trainer Henk Fraser, is niet bekend.

Sparta neemt afscheid van Van Stee; nog geen nieuws over Fraser

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft Sparta Rotterdam dinsdagochtend bekend gemaakt. 'De club heeft behoefte aan rust en duidelijkheid. De focus van iedereen bij Sparta Rotterdam moet gericht zijn op sportieve prestaties', staat te lezen in het statement. 'Met de komst van een nieuwe technische man gaan wij ervoor zorgdragen dat de club klaar is voor de aanstaande transferwindow en het team in overleg met de technische staf versterken voor de tweede helft van de competitie.'

Er wordt in het persbericht met geen woord gesproken over de positie van Fraser, die een goede relatie heeft met Van Stee en nog niet wist wat het voor zijn toekomst zo betekenen, als zijn naamgenoot zou (moeten) vertrekken. Voorlopig lijkt de oefenmeester dan ook aan te blijven op Het Kasteel, waarin volop tegen degradatie wordt gevochten.

Lees ook: Sparta-medewerkers eisen onderzoek naar rel in 'wespennest'

In het persbericht wordt ook nog gerefereerd naar een verhaal van RTV Rijnmond, waarin medewerkers van de club vragen om duidelijkheid vanuit de leiding. 'Sparta heeft gisteren ook kennisgenomen van het gepubliceerde artikel waarbij (voormalig) medewerkers vragen om een einde te maken aan de onrust binnen de club. In de komende periode gaat de club, zoals ook de afgelopen periode gedaan is, in gesprek met haar medewerkers om duidelijkheid te geven en vragen te beantwoorden', staat te lezen in het statement. 

Het feit dat Van Stee afgelopen zomer openlijk over transferbedragensprak, viel niet in goede aarde bij collega Laros. Anderzijds zou de technisch eindverantwoordelijke op zijn beurt een structureel groter spelersbudget willen. Dat leidde tussen een niet te lijmen breuk, die inmiddels door de Rotterdammers is bevestigd. Gezien de strijd tegen degradatie, zal dit bericht niet voor extra rust zorgen. 

Eredivisie

gerelateerd