Ontslaan Van den Brom valt zwaar: "Als mens supergoed in mekaar"

7 december 2021 – Het ontslag van John van den Brom (55) bij RC Genk is sportief directeur Dimitri De Condé zwaar gevallen. De Nederlandse coach kreeg zijn congé vanwege de tegenvallende resultaten, maar een makkelijke beslissing was het niet. Daar speelden ook de goede resultaten van vorig seizoen in mee. 

Ontslaan Van den Brom valt zwaar: "Als mens supergoed in mekaar"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"We hebben nauw en goed samengewerkt. John van den Brom zit als mens supergoed in mekaar", zei Condé tegenover Het Nieuwsblad. "Hij heeft hier bovendien een grote verdienste aan het vorige successeizoen. We werden tweede en pakten met de beker een prijs. Dan kom je in een mooi rijtje van Genkse trainers terecht, zo iemand schuif je niet zomaar aan de kant."

Toch was ingrijpen noodzakelijk, wist ook De Condé. "We hebben dat voortdurend geanalyseerd en de oorzaak ligt zeker niet alleen bij John. Maar als het verschil tussen potentieel en rendement zo groot is en je mist ook de winnaarsmentaliteit, dan moet je ingrijpen. (…) Cruciaal voor mij is dat de ploeg op het veld uitstraalt dat ze ten koste van alles wil winnen. Dat was tegen Club Brugge nog wel het geval. Maar tegen tien spelers van KV Mechelen was het zondag helemaal weg."

Lees ookGeduld van Genk is op: Van den Brom op straat gezet

Ook Sporza-journalist Stef Wijnants ging in op het ontslag van RC Genk. "Hij heeft heel lang teruggegrepen naar de spelers die er vorig jaar waren", zag hij. "Ook nieuwkomers als Ugbo of Trésor hebben zich niet kunnen doorzetten. Paintsil wel, terwijl ze die eigenlijk niet meer nodig hadden. Die doet het nu erg goed."

Eredivisie

gerelateerd