Sleutel van terugkeer Brobbey bij Ajax in handen van Rodriguez

7 december 2021 – De terugkeer van Brian Brobbey (19, op archiefbeeld) naar Ajax ligt in de handen van José Fortes Rodriguez. De belangenbehartiger, die zijn werkzaamheden uitvoert namens Mino Raiola, heeft de sleutel in handen voor de deal. Wat de voetballer betreft, wordt de deal in de winterstop nog rondgemaakt. 

Sleutel van terugkeer Brobbey bij Ajax in handen van Rodriguez

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Dat stelt Ajax-watcher Mike Verweij althans in de podcast van De Telegraaf. "Maar het momenteel ligt heel erg bij de zaakwaarnemer van Brobbey", vertelt hij. Voormalig voetballer Rodriguez, die speelde voor onder meer AZ en RBC Roosendaal, heeft de spits afgelopen zomer in opdracht van Raiola namelijk transfervrij naar RB Leipzig gebracht.

"En daardoor heeft hij heel veel tekengeld kunnen opstrijken. Dat geld zal terug moeten naar Leipzig. Dus eigenlijk ligt het eraan hoe graag Rodriguez wil dat de deal tussen Leipzig en Ajax rondkomt", aldus de journalist. Trainer Erik ten Hag stak dit weekend niet onder stoelen of banken dat hij zijn pupil graag terug zou willen halen naar Amsterdam.

Lees ook: Ten Hag over Brobbey: "Zou concurrentie aankunnen met Haller"

Aan de jonge spits zelf, zal het volgens Verweij ook niet liggen. "Het is duidelijk dat Brobbey zelfs op z'n blote knietjes nog terug wil naar Ajax. En hij heeft zijn zaakwaarnemer gevraagd om dat te regelen."

Ajax

gerelateerd