'Quote 500-lid met 700 miljoen euro wil Feyenoord kopen'

7 december 2021 – Feyenoord wordt mogelijk soelaas geboden in de inmiddels al lange zoektocht naar een investeerder. Vleesmagnaat Herman van Drie zou, al dan niet met zijn twee broers Jan en René, fors willen investeren in de Stadionclub. De potentiële investeerder staat hoog in de Quote 500 en beschikt over een vermogen van zo'n zevenhonderd miljoen euro. 

'Quote 500-lid met 700 miljoen euro wil Feyenoord kopen'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Hans Kraay jr. kwam maandagavond in het tv-programma Veronica Inside met dat opmerkelijke nieuwtje. Tot en met 2019 maakte Van Drie onderdeel uit van de Raad van Commissarissen van Feyenoord, maar stapte destijds op vanwege een verschil van inzicht. Ditmaal zou hij willen terugkeren als investeerder van de club en wil Feyenoord kopen. 

Van Drie, die rijk geworden is met de grootste kalverslachterij van Europa, zou het samen met twee vrienden willen investeren. Daarbij zou het mogelijk dus niet met zijn twee broers zijn, waardoor niet de gehele honderd procent van de zevenhonderd miljoen kan aanwenden voor zijn project bij Feyenoord. Het vermogen van de hele familie - ook vader Jan heeft een flink eigen vermogen - wordt geschat op 1,2 miljard euro. 

Lees ook'Investeerders willen kleine 90 miljoen euro in Feyenoord pompen'

Feyenoord is al langer op zoek naar een investeerder om een volgende stap te kunnen zetten binnen de club. Amerikanen werden recentelijk genoemd, maar daarvan wordt maar steeds niets écht concreet. Bij deze in elk geval Feyenoord-man moet dat wel sneller gebeuren. Wat voor gevolgen dat mogelijk heeft voor Feyenoord City, is niet bekend. 

Feyenoord

gerelateerd