PSV krijgt in Anoeta te maken met 'omkoopscheidsrechter'

7 december 2021 – PSV krijgt donderdagavond te maken met een veelbesproken arbiter. De 40-jarige Duitser Felix Zwayer leidt namelijk het cruciale duel in de Europa League, waarin de Eindhovenaren aan een gelijkspel genoeg hebben om als nummer twee door te gaan naar de volgende ronde.

PSV krijgt in Anoeta te maken met 'omkoopscheidsrechter'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Afgelopen weekend werd de leidsman flink aangepakt door Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham na de kraker tegen Bayern München (2-3). Hij was met name niet te spreken over het feit dat Zwayer een kwartier voor tijd de bal na een handsbal op de stip legde in het voordeel van Bayern. Robert Lewandowski schoot vervolgens vanaf elf meter de winnende binnen.

Dát is de scheidsrechter die PSV donderdag fluit in het tweede toernooi van Europa. Eerder had Zwayer bovendien een flinke aanvaring met PSV-coach Schmidt, toen hij als trainer van Bayer Leverkusen het veld weigerde te verlaten, nadat hij was weggestuurd. Het duel werd vervolgens acht minuten gestaakt, waarna Schmidt pas besloot om alsnog te vertrekken.

Lees ook: Ook Duitse politie kijkt naar matchfixing-uitspraken Bellingham

Bellingham krijgt forse boete
Verder werd dinsdag bekend dat de aangeklaagde Bellingham 'slechts' een boete krijgt voor zijn opmerkelijke uitspraken. Hij moet veertigduizend euro betalen als sanctie, maar hoeft daardoor niet langer te vrezen voor een schorsing. De straf is namelijk geaccepteerd door Borussia Dortmund.

Reacties

PSV

gerelateerd