Opmerkelijk: harde kern Standard wil dat stadion leeg blijft

7 december 2021, 14:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is zéér onrustig rondom de supporters van Standard Luik. De Belgische topclub is in absoluut verval en afgelopen weekend ging het ook nog eens mis op de tribunes. Daardoor heeft de harde kern van de nummer dertien van de Jupiler Pro League opgeroepen tot een volledig boycot van de wedstrijden.

Wat de fanatieke fans betreft, blijft het stadion volledig leeg in de komende wedstrijden. Hoewel er slechts een klein gedeelte van het stadion Sclessin gesloten werd vanwege de onrust, is de achterban het duidelijk beu. Zij zijn het gevoerde beleid zat en willen veranderingen zien vanuit de clubleiding.

Daardoor heeft het in een statement opgeroepen om het hele stadion leeg te houden in de komende wedstrijden. Volgens hen is er actie nodig, nadat de Waalse derby tegen Charleroi afgelopen weekend op pijnlijke wijze verloren ging. Daarop greep de club hard in en sloot enkele vakken, maar de verbannen fans zoeken nu medestanders bij de andere supporters.

Lees ook: België maakt korte metten met wangedrag: verbod op uitfans

De Belgische Jupiler Pro League heeft naar aanleiding van het wangedrag besloten dit jaar geen uitsupporters meer te verwelkomen in de stadions. Het gaat om de wedstrijden op het hoogste niveau, de eerste divisie en het bekertoernooi. Mogelijk blijft het stadion met de thuissupporters van Standard Luik dus óók leeg. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen