Nagelsmann knipoogt naar Benfica, Barcelona gewaarschuwd

7 december 2021, 17:09

In groep E staat er in de laatste speelronde van de Champions League-groepsfase nog veel op het spel. Bayern München is al zeker van overwintering, maar FC Barcelona en Benfica strijden nog volop om het tweede ticket. De vraag is of het een voordeel of nadeel is dat de Catalanen daarbij op bezoek moeten bij Der Rekordmeister.

Uiteraard is dat op papier de zwaarste wedstrijd, maar omdat Bayern al geplaatst is, zal Barça hopen dat het niet op volle kracht speelt. Trainer Julian Nagelsmann maakte aan die hoop echter snel een einde. "Geen zorgen, we zullen met onze sterkste elf aantreden", zei hij dinsdag tijdens zijn persconferentie. "Met de groeten aan Benfica", voegde hij daar met een knipoog aan toe.

Helemaal op volle sterkte kan Bayern overigens niet spelen. Voor het laatste groepsduel mist het liefst vijf spelers. Eric Maxim Choupo-Moting, Marcel Sabitzer en Joshua Kimmich waren al niet inzetbaar, maar aan dat lijstje werden nu ook de geblesseerde Leon Goretzka en Serge Gnabry toegevoegd. Daar komt overigens ook bij dat Bayern het duel in een leeg stadion zal moeten afwerken.

Dat is waar FC Barcelona zich dus aan vast zal moeten houden. Voorafgaand aan het duel met Bayern heeft het plek twee in handen, maar is het onderling resultaat in het voordeel van Benfica. Dat betekent dat Barça zelf zal moeten winnen en bij puntverlies moet hopen dat Benfica niet wint van Dinamo Kiev. In alle andere scenario's is de ploeg van Xavi veroordeeld tot de Europa League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen