BREAKING: 'Overmars bevestigt verlenging bij Ajax na foutje'

7 december 2021, 19:45   Bijgewerkt: 7 december 2021, 20:35

Vlak voor het Champions League-treffen met Sporting Portugal kon Ajax geweldig nieuws brengen. Directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft zijn verbintenis ondanks buitenlandse interesse verlengd tot medio 2026. Dat bevestigde hij zelf tegenover De Telegraaf, nadat Ajax een aankondigingsvideo van het nieuws per ongeluk te vroeg plaatste.

Overmars stond er goed op bij de buitenlandse clubs en werd de afgelopen maanden veelvuldig gelinkt aan Newcastle United. De bestuurder wilde echter niet in deze fase van het seizoen vertrekken. Nu heeft hij dus zelfs bijgetekend, waardoor een vertrek helemaal geen optie meer lijkt de komende jaren. Het is goed nieuws voor Ajax, waar de oud-voetballer de koers de afgelopen jaren succesvol heeft veranderd. Hij besloot om het salarishuis te doorbreken, waardoor Dusan Tadic en Daley Blind naar Amsterdam gehaald konden worden.

Het leverde de halve finale van de Champions League op, waarna het geld binnenstroomde door de verkoop van meerdere spelers. Zo verlieten Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Hakim Ziyech de Johan Cruijff ArenA voor miljoenenbedragen. De bestuurder durfde een deel van de inkomsten ook weer uit te geven, waardoor de Amsterdammers bleven groeien de afgelopen jaren. Dat terwijl Overmars in zijn eerste jaren de bijnaam 'Marc Netto' kreeg. 

Overmars haalde Erik ten Hag van FC Utrecht naar Ajax. Dat bleek een schot in de roos van de bestuurder. Niet alleen de directeur spelerszaken, maar ook de trainer werd de afgelopen maanden aan tal van clubs gelinkt. Of de contractverlenging er voor zorgt dat de oefenmeester ook langer in Amsterdam blijft, is onduidelijk. Onlangs liet de keuzeheer weten dat hij openstond voor een nieuwe stap, maar dat hij niet ten koste van alles weg wil bij de topclub uit de hoofdstad.

Lees ook: Opstelling Ajax: deze elf moeten zorgen voor foutloze groepsfase

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen