Opstelling Ajax: deze elf moeten zorgen voor foutloze groepsfase

7 december 2021, 19:51   Bijgewerkt: 7 december 2021, 20:01

De elf namen waarmee Ajax thuis tegen Sporting de groepsfase van de Champions League afsluit, zijn bekend. In zijn formatie voerde Erik ten Hag slechts enkele wijzigingen door. Zo zijn er basisplaatsen voor Perr Schuurs en David Neres. 

Waar de verwachting was dat het al geplaatste Ajax veel wijzigingen zou doorvoeren, valt dat in de praktijk mee. Spelers als André Onana en Nicolas Tagliafico beginnen 'gewoon' op de bank, terwijl Remko Pasveer en Daley Blind op hun posities blijven spelen. Daarnaast keert Steven Berghuis terug in de basis. Ook Davy Klaassen moet daardoor weer op de reservebank plaatsnemen. 

Aanvoerder Dusan Tadic en Jurriën Timber krijgen dus wel rust en worden vervangen door Schuurs en Neres. Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Antony en Sébastien Haller maken de basiself compleet. Laatstgenoemde deelt de topscorerspositie in de Champions League nog altijd met Robert Lewandowski en kan de groepsfase vanavond in stijl afsluiten.

Hoewel Ajax al zeker is van groepswinst, staat er wel degelijk wat op het spel. Zo speelt het tegen Sporting nog om prijzengeld, coëfficiënten en een fraaie mijlpaal. Bij winst is het namelijk een van de zeven clubs in de historie van het toernooi die de groepsfase foutloos afsloten. Vanaf 21:00 uur zien we of dat Ajax gaat lukken. 

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Schuurs, Martínez, Blind; Álvarez, Berghuis, Gravenberch; Antony, Haller, Neres

Lees ook: BREAKING: Overmars bevestigt verlenging bij Ajax na foutje

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen