Atlético ontsnapt en overwintert na bizar duel

7 december 2021, 23:33   Bijgewerkt: 8 december 2021, 00:00

Atlético Madrid heeft op de laatste speeldag van de groepsfase de knock-outfase van de Champions League gehaald. In de poule konden naast de Spanjaarden ook FC Porto en AC Milan nog tweede worden, maar de ploeg van Diego Simeone trok dus aan het langste eind.

FC Porto – Atlético Madrid 1-3

Diogo Costa was in de openingsfase de beste man op het veld. De keeper van FC Porto hield zijn ploeggenoten in leven tegen een sterk Atlético. De Spanjaarden wisten maar wat goed dat er gewonnen moest worden om de tweede plaats te pakken in de groep. Voor rust waren de grootste kansen voor Simeone en zijn mannen, maar doelpunten leverde het niet op. Na rust was het wel raak via Antoine Griezmann. De spits reageerde het snelst bij een hoekschop, die niet goed verwerkt werd door de Portugese verdedigers.

Na die goal sloeg de vlam in de pan. Yannick Carrasco moest in minuut 67 het veld verlaten met een rode kaart, terwijl FC Porto-verdediger Wendell drie minuten later naar de kleedkamer moest met eenzelfde prent. Agustin Marchesin volgde zijn ploeggenoot een paar seconden later. Hij moest ook vertrekken, maar stond niet eens binnen de lijnen. Hij gedroeg zich volgens de scheidsrechter onsportief en werd dus bestraft.

De wedstrijd eindigde met tien tegen tien in een grote zege voor de Spanjaarden door een sterk slotoffensief. In de negentigste minuut scoorde Angel Correa  de tweede treffer van het duel, maar daar bleef het niet bij. In de blessuretijd was Rodrigo De Paul de gevierde man met het derde doelpunt. Porto maakte nog een eretreffer, maar daar schoot de ploeg niets mee op. Het betekent dat Atlético overwint in de Champions League, terwijl de Portugezen naar de Europa League gaan.

AC Milan – Liverpool 1-2

Liverpool was voorafgaand aan deze speelronde de enige ploeg die al zeker was van de volgende ronde in deze poule. De Engelsen konden daardoor wat spelers rust geven met de drukke decemberweken voor de boeg. Zo hoefden Trend Alexander-Arnold, Joël Matip, Virgil van Dijk, Andrew Robertson, Roberto Firmino, Fabinho en Naby Keita allemaal niet vanaf het begin te spelen. Ondanks alle wisselingen deed de ploeg van Jürgen Klopp zijn sportieve plicht.

Na een half uur spelen zette Fikayo Tomori de Italiaanse ploeg nog wel op voorsprong, maar het was niet genoeg voor een tastbaar resultaat. Een paar minuten later zorgde Mohamed Salah, een van de weinige sterren die wel moest starten, voor de gelijkmaker door snel te reageren bij een rebound. Na rust zorgde Divock Origi voor de winnende treffer in minuut 55. Met een kopbal klopte hij Mike Maignan. De Milanezen gingen nog wel op jacht naar een gelijkmaker, maar de ploeg met de grootste kansen bleef Liverpool. Extra doelpunten leverde het echter niet op. Daardoor is het Europese seizoen voor de Italianen ten einde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen