'Ajax meldt zich officieel bij Spurs voor Bergwijn'

8 december 2021 – Ajax gaat een serieuze poging doen om Steven Bergwijn deze winter over te nemen van Tottenham Hotspur. De Nederlandse aanvaller is twee jaar na zijn transfer naar Londen nog altijd niet onomstreden, waardoor Ajax kansen ruikt en hem terug naar de Eredivisie te halen.

'Ajax meldt zich officieel bij Spurs voor Bergwijn'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf. Ajax had zich al gemeld bij de speler zelf, maar heeft nu ook officieel aan de Engelse topclub laten weten dat het interesse heeft in Bergwijn. De Nederlander verkaste twee jaar geleden voor miljoenen van PSV naar de Spurs. In de jeugd droeg hij al het shirt van Ajax, maar verkaste hij naar Eindhoven.

Het is nog niet duidelijk of Ajax de aanvaller wil huren of kopen. Afgelopen seizoen strikten de Amsterdammers nog Oussama Idrissi op huurbasis, die eveneens in de winterstop overkwam. Momenteel zijn de voorhoedeplekken goed bezet, maar daar komt verandering in als David Neres vertrekt. De Braziliaan heeft de wens om een transfer te maken en mag vertrekken als Bergwijn binnen is.

Bergwijn zal zich moeten richten op de positie links voorin, maar daar heeft hij een enorme concurrent. Aanvoerder Dusan Tadic is namelijk onomstreden. Rechts lijkt ook Antony dat, terwijl in noodgevallen ook aanvallende middenvelder Steven Berghuis naar die plek kan verhuizen.

Reacties

Ajax

gerelateerd