Coëfficiëntenfeest: Nederland ruikt twee CL-tickets

8 december 2021, 09:21

Ajax heeft Nederland een geweldige dienst bewezen door Sporting Portugal in de laatste groepswedstrijd op een 4-2 nederlaag te trakteren. De Amsterdammers pakten daarmee 0,400 punten voor de coëfficiëntenranglijst, uitgerekend tegen de opgejaagde nummer zes Portugal. De twee directe Champions League-tickets zijn opnieuw dichterbij gekomen. 

Nederland verzekerde zich namelijk niet alleen van 0,400 punten, maar zag concurrent Portugal een dramatische avond beleven. FC Porto verloor de beslissende groepswedstrijd tegen Atlético Madrid met 1-3, waardoor die ploeg zich niet verzekerde van overwintering in de Champions League. Dat kostte Portugal 0,400 punt voor de overwinning én een bonuspunt voor overwintering.

Lees ook: Kranten loven Ajax: 'Dark horse moet lat op halve finale leggen'

Porto gaat weliswaar door in de Europa League, maar Nederland heeft een fraai gat geslagen met de concurrent. Dat gaat uiteraard wel om de virtuele stand: na dit seizoen vallen de dramatische resultaten uit 2017/2018 weg. Over de laatste vier seizoenen heeft Nederland 40,200 punten verzameld. Portugal staat op 38,716, terwijl Nederland nog diverse ijzers in het vuur heeft om dat aantal te verhogen.

Feyenoord en AZ zijn namelijk al verzekerd van Europese overwintering, terwijl PSV en Vitesse daar nog van mogen dromen. Ajax kroonde zich twee speelronden geleden al tot groepswinnaar in de Champions League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen