De Boer vergelijkt Ajax met Liverpool en Bayern: "Alles klopt"

8 december 2021 – Frank de Boer komt complimenten tekort om de uitstekende prestaties van Ajax in de Champions League te omschrijven. De Amsterdammers versloegen in de laatste groepswedstrijd Sporting Portugal met 4-2 en beginnen daardoor foutloos aan de achtste finale van het miljardenbal. De voormalig coach is onder de indruk geraakt.

De Boer vergelijkt Ajax met Liverpool en Bayern: "Alles klopt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

De Boer constateert dat er in Europa slechts enkele clubs zijn die het geweldig voor elkaar hebben. Hij noemt Liverpool, Manchester City en Bayern München. "Die hebben het uitstekend onder controle en daar lijkt gewoon alles op dit moment te kloppen. Dat geldt inderdaad ook voor Ajax", is de deze zomer ontslagen bondscoach lyrisch bij RTL 7.

Komende maandagavond is de loting voor de achtste finales, die in februari volgend jaar worden afgewerkt. De Boer weet dat bij de loting een kwestie van geluk noodzakelijk is. Ajax kan bijvoorbeeld Paris Saint-Germain treffen, maar ook een club als VfL Wolfsburg. "Er kunnen een paar verschrikkelijk lastige clubs zijn. Juventus zou wel een club zijn tegen wie Ajax kan winnen."

Ajax boekte zes overwinningen in de groepsfase van de Champions League en schreef daarmee historie. Nooit eerder was een Nederlandse ploeg zo succesvol in de poule. Bovendien kregen slechts zes andere ploegen dat voor elkaar in het verleden.

Reacties

Ajax

gerelateerd