Matchfixing-scheids woest op Bellingham: "Respectloos"

8 december 2021 – Felix Zwayer heeft in een interview uitgehaald naar Jude Bellingham, die hem vorige week beschuldigde van matchfixing. De jonge middenvelder van Borussia Dortmund trok het arbitrale optreden van Zwayer na de topper tegen Bayern München openlijk in twijfel en verwees daarmee naar een eerder matchfixing-incident rond Zwayer, die eerder betrokken was bij een omkoopschandaal rond Robert Hoyzer.

Matchfixing-scheids woest op Bellingham: "Respectloos"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

In gesprek met BILD slaat Zwayer keihard terug. "Zijn woorden suggereren dat ik niet naar geweten heb gefloten. Dat vind ik een persoonlijke aanval, dengirerend en respectloos. Het is ver verwijderd van feitelijke kritiekZijn woorden zijn laster, hij trekt zomaar een verband tussen het heden en het verleden. Hier moet keihard tegen worden opgetreden."

De DFB was het met de scheidsrechter eens en gaf Bellingham een boete van 40.000 euro. "Het is zorgelijk hoe spelers de laatste jaar met scheidsrechters omgaan. Het zijn overigens niet alleen de spelers, ook de mensen op social media. Waar is het respect gebleven?"

Zwayer eist een persoonlijk gesprek met Bellingham en zijn werkgever Borussia Dortmund. "Ik wil heel graag dat hij zich persoonlijk verontschuldigt tegenover mij", brieste de arbiter.

Reacties

Bundesliga

gerelateerd