Corona-tsunami treft Tottenham: liefst dertien besmettingen

8 december 2021, 16:07   Bijgewerkt: 8 december 2021, 16:59

Tottenham Hotspur is getroffen door een ware corona-uitbraak. Antonio Conte heeft woensdag op de afsluitende persconferentie richting het Conference League-duel met Stade Rennais bekendgemaakt dat liefst acht spelers en vijf stafleden een positieve test hebben afgelegd.

"We krijgen iedere dag met meer positieve gevallen te maken. Het is onmogelijk om het vandaag over voetbal te hebben. Dit is een serieuze situatie. We proberen ons voor te bereiden op het duel met Rennes, maar dat is heel lastig", aldus Conte. De wedstrijd van donderdag gaat vooralsnog door. Zolang Spurs dertien spelers (waarvan één doelman) die op de A-lijst staan beschikbaar heeft, zal er ook geen streep door het duel worden gezet.

Het is onduidelijk welke spelers van Tottenham Hotspur een positieve test hebben afgelegd en derhalve donderdag zullen ontbreken. "We zijn een beetje bang, want we weten niet wat er morgen gaat gebeuren. Wie is er morgen aan de beurt? Ik? Ik weet het niet. Liever ik dan een speler. Het is voor niemand goed. Spelers hebben ook families. Waarom moet er toch het risico worden genomen om te spelen?"

In Arnhem wordt de situatie bij Tottenham Hotspur nauwlettend in de gaten gehouden. De Engelse club is immers de concurrent van Vitesse in de strijd om de tweede plaats in Groep G van de Conference League. Na vijf wedstrijden staan de clubs in punten gelijk. Spurs heeft echter het voordeel van een beter doelsaldo (+3 om +1). Waar de Londense club het donderdag in eigen huis opneemt tegen Rennes, speelt Vitesse in de GelreDome tegen NS Mura.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen