Schrik zit er flink in bij SC Cambuur: "Dat komt wel aan"

8 december 2021, 16:58

SC Cambuur is flink geschrokken van het nieuws dat Henk de Jong voorlopig uit de roulatie is. De 57-jarige trainer maakte eerder op de dag bekend dat er een cyste in zijn hoofd is ontdekt.

"Het is enorm schrikken", reageert algemeen directeur Ard de Graaf tegenover Voetbal International. "Het begon met wat klachten, dan verwacht je niet dat dit er uiteindelijk uit komt. Henk en ik werken al jaren samen, als dan ineens zijn gezondheid in het geding is, komt dat wel aan."

De Jong wordt op dit moment verder onderzocht en zal een behandeltraject ingaan. Ondanks zijn gezondheidsklachten is de trainer optimistisch over de situatie, vertelt De Graaf. "Zo is hij, dat is ook zijn kracht. Hij heeft altijd energie. Normaal gebruikt hij die energie om het voor iedereen goed proberen te doen, de komende periode moet het juist helemaal om hemzelf draaien. Als club gaan wij er alles aan doen om hem daarbij te helpen."

Door de absentie van De Jong nemen assistent-trainers Pascal Bosschaart, Martijn Barto en Peter van der Vlag de komende tijd de honneurs waar in Leeuwarden. "Voor nu is dat goed geregeld. Over de langere termijn is nog geen zinnig woord te zeggen. Wat dat betreft moeten we afwachten hoe het met Henk verder gaat en wat de verdere onderzoeken uitwijzen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen