Bosz en Lyon moeten punt na flesincident punt inleveren

8 december 2021, 22:07

De Franse voetbalbond heeft Olympique Lyon een punt in mindering gebracht naar aanleiding van de gestaakte wedstrijd tegen Olympique Marseille. De wedstrijd werd vorige maand al na een paar minuten stilgelegd nadat er vanaf de tribunes een flesje water tegen het hoofd van Dimitri Payet werd gegooid. Na een lange afkoelperiode werd het duel niet meer hervat.

Het incident kost de ploeg van trainer Peter Bosz één punt, waardoor Lyon er nu nog 22 heeft. De wedstrijd tegen Marseille zal in zijn geheel worden overgespeeld. In een leeg stadion, want supporters zijn ditmaal niet welkom. Een nieuwe datum voor de Franse kraker is nog niet geprikt.

Lyon vindt dat het te zwaar is gestraft. 'De tuchtcommissie laat zich leiden door emotie en geeft toe aan druk van alle kanten. Met deze ongekende beslissing wordt voor een ongelijke behandeling tussen clubs in hetzelfde seizoen gezorgd. Veel zwaardere daden resulteerden in veel lichtere straffen dan de straf die Lyon nu is opgelegd', aldus de club in een statement.

De supporter die het flesje naar Payet gooide, werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar, met een proeftijd van drie jaar. De 32-jarige man heeft tevens een stadionverbod van vijf jaar gekregen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen