Harde conclusie na CL-deceptie: "Frenkie moet weg bij Barcelona"

8 december 2021 – De vroegtijdige uitschakeling in de Champions League was woensdagavond een nieuw dieptepunt in de moeilijke tijden die FC Barcelona doormaakt. Abdenasser El Khayati denkt niet dat de club daar zeer snel bovenop zou komen. Hij trok daarom een ingrijpende conclusie: "Frenkie de Jong moet weg bij Barcelona."

Harde conclusie na CL-deceptie: "Frenkie moet weg bij Barcelona"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Frenkie is nu in de bloei van zijn carrière", beargumenteerde de clubloze voetballer in Voetbalpraat. "Hij kan niet in een team spelen dat twee, drie jaar nodig om weer op te bouwen. Xavi zal ongetwijfeld proberen hem te overtuigen, maar hij moet echt voor zichzelf kiezen. Hoe lang gaat dit nog duren? Minimaal twee seizoenen", doelde hij op de financiële en sportieve malaise bij de gevallen topclub.

Lees ook: Historische uitschakeling Barcelona na kansloos duel in München

El Khayati stelde bovendien dat De Jong ondanks de situatie van zijn club nog altijd goed in de markt ligt. "Ondanks een mindere tijd heeft hij altijd een voldoende gespeeld", zei hij. "Hij is van de categorie dat hij bij elke topclub in de basis zou kunnen staan en overal prijzen zou kunnen winnen. Dat zou mooi zijn voor een Nederlandse speler."

Kees Kwakman opperde dat een vertrek van De Jong ook voor Barcelona financieel interessant zou kunnen zijn, zeker omdat er juist op het middenveld veel talenten doorkomen. Hij betwijfelde echter of de speler er zelf ook zo in zou staan. "Of hij gelooft in het project van Xavi, dat kan natuurlijk ook."

Overigens lijkt het besproken scenario bij Barcelona zelf vooralsnog niet aan de orde. Afgelopen week benadrukte Xavi nog maar eens dat hij De Jong als een van zijn belangrijkste spelers ziet en dat de middenvelder absoluut niet te koop is. 

Lees ook: Xavi blij met De Jong: "Dat is de Frenkie die we willen zien"

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd