Treurnis bij Xavi na CL-exit: "Wij horen niet thuis in Europa League"

9 december 2021 – De teleurstelling bij FC Barcelona was behoorlijk groot, nadat een 3-0 nederlaag bij Bayern München er gisteren voor zorgde dat de ploeg is uitgeschakeld in de Champions League. De Catalanen moeten het na de winterstop op een treetje lager laten zien.

Treurnis bij Xavi na CL-exit: "Wij horen niet thuis in Europa League"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Ik heb de spelers verteld dat dit een nieuw begin voor ons moet zijn, een begin van betere tijden. Maar we kunnen het ons eigenlijk niet veroorloven om in de Europa League te spelen", begon Xavi na afloop op de persconferentie in de Allianz Arena. "Ik ben boos, omdat waar we bang voor waren nu realiteit is geworden. Het maakt me kwaad, ik voel me verantwoordelijk."

Het doel is duidelijk voor Xavi. "We zullen nu de Europa League moeten winnen, ook al horen we daar als Barcelona niet thuis. Ik houd van deze club. Er heerst nu een gevoel van hulpeloosheid, maar we zullen er alles aan doen om Barça terug te brengen naar daar waar het hoort. 3-0 is een terecht resultaat. Bayern was veel beter, superieur aan ons. We probeerden hoog druk te zetten, maar we werden overvallen. Dat is ook de harde realiteit van vanavond."

Lees ook: Historische uitschakeling Barca na kansloos duel in München

FC Barcelona weet pas volgende maand wie haar eerste tegenstander wordt in de Europa League, als de loting van de zogenaamde 'tussenrondes' zal plaatsvinden. Er zal namelijk eerst worden gespeeld tussen de nummers drie uit de Champions League en de ploegen die tweede zijn geworden in de Europa League-poules.

Reacties

UEFA Champions League

gerelateerd