Hattrick Hofs leidt Feyenoord langs Helmond Sport

1 augustus 2006, 16:55

Enkele dagen voordat Feyenoord achtereenvolgens aan de bak moet tegen Premier League-clubs Chelsea en Reading, hebben de Rotterdammers een oefenduel tegen Helmond Sport met 3-0 gewonnen. Nick Hofs was met drie treffers de grote man tijdens het duel, dat op het laatste moment op verzoek van Erwin Koeman ingelast werd.

Koeman wilde zijn team, voor de confrontaties met de sterke Engelse tegenstanders, eens aan het werk zien tegen een ploeg van een goed niveau. Helmond Sport, de nummer vier van het afgelopen seizoen in de Gouden Gids Divisie, bleek een goede sparringpartner. Het duel werd afgewerkt op het terrein van VV Smitshoek in Barendrecht.

Feyenoord won uiteindelijk met 3-0, door drie goals van Nick Hofs. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Na rust bracht Koeman Sebastian Pardo voor Hofs, maar dat bleek geen gelukkige greep. De Chileen moest het veld al snel weer geblesseerd verlaten. Als vervanger van de middenvelder kwam Lorenzo Davids in het veld.

Met deze Davids, het neefje van Edgar Davids, in het veld slaagde Feyenoord er niet in om de voorsprong uit te bouwen. De ploeg kreeg nog wel een strafschop, maar dit buitenkansje werd door Pierre van Hooijdonk knullig om zeep geholpen. De lange aanvaller probeerde het met een stiftje, maar Helmond Sport-doelman Kevin Begois was attent.