Vitesse boos op de UEFA: "Wij willen niet spelen"

9 december 2021, 18:57

Vitesse wil donderdagavond in de Conference League tegen Mura NS eigenlijk niet spelen. De Arnhemmers trappen zoals het nu staat weliswaar 'gewoon' af in het GelreDome, maar ze hopen nog op een andere uitkomst. "Wij willen vanavond niet spelen", aldus algemeen directeuer Pascal van Wijk.

Tegenover ESPN reageert hij op alle onrust rondom het spelen van de wedstrijd tegen Mura NS, dat al wel uitgeschakeld is in de Conference League. Vitesse en Tottenham Hotspur spelen echter om de tweede plaats achter Stade Rennes, maar door een corona-uitbraak bij de Engelse grootmacht, is dat duel verplaatst. En dat is in de ogen van Van Wijk simpelweg competitievervalsing, omdat Vitesse wel moet spelen. Tottenham Hotspur weet dan wat het moet halen om door te gaan nar de volgende ronde. 

"Het is aan de UEFA, zij moeten beslissen wanneer de wedstrijd gespeeld wordt", aldus Van Wijk, die hoopt dat er een moment gevonden kan worden dat de twee wedstrijden gelijktijdig gespeeld worden. Dan zou er donderdagavond tóch niet gespeeld moeten worden. "Maar dat gaat om meerdere partijen die tot een overeenstemming moeten komen. Bij Tottenham Hotspur is het programma kort. Als ze daar een wedstrijd eruit gooien en de KNVB wil dat in overleg ook doen, dan verplaatsen we in onderling overleg de wedstrijd tegen Mura NS. Wij willen dat."

Lees ookHard statement Vitesse richting UEFA: gaat duel met Mura door?

Volgens Van Wijk zou het anders een heel gekke situatie opleveren. "Als wij de wedstrijd spelen en winnen, dan kunnen we niet blij zijn. Dat kan toch niet zo zijn?!", vraagt hij zich hardop af. Eerder kwam Vitesse ook al met een hard en duidelijk statement naar de UEFA over de situatie in Groep G van de Conference League. Hoe de kansen zijn op een last minute afgelasting? "Zeg nooit, nooit", zei Van Wijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen